Tendürek'te şehit sayısı arttı

Tendürek'te şehit sayısı arttı
Ağrı'dan akşam saatlerinde bir son dakika haberi geldi. Ağrı Doğubayazıt Tendürek Dağı bölgesinde PKK'lılar nöbet tutan koruculara düzenlediği saldırıda şehit sayısı 10'a yükseldi. Saldırıda 7 korucu, 2 asker ve eski korucu olan 1 vatandaş şehit oldu.
AĞRI’nın Doğubayazıt İlçesi'ndeki Tendürek Dağı bölgesinde PKK'lılar, dün akşam nöbet tutan koruculara saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada, 7 korucu ile 1 uzman, 1 jandarma er ve 1'de sivil vatandaş şehit oldu. Aynı saldırıda yaralanan 3 asker ile 2 vatandaşın tedevisi sürüyor.

Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Gökçebulak Köyü Karakuş Tepe mevkiinde mevzilerde nöbet tutan koruculara, dün saat 20.30 sıralarında bir grup PKK'lılar tarafından saldırı düzenlendi. Uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla düzenlenen saldırıya, korucular anında karşılık verdi. Çetenli Köyü Karakolu'ndan da PKK mensuplarının bulunduğu noktalara top atışı yapıldı. Doğubayazıt'taki 1'inci Mekanize Tugay Komutanlığı'ndan, havadan kobra helikopterler, karadan da özel harekat timleri bölgeye sevk edildi. Çatışmada 7 korucu, 1 uzman çavuş, 1 sivil vatandaş şehit oldu, aynı saldırıda biri ağır 3 jandarma er, 1 Jandarma Uzman Erbaş ve 2 sivil vatandaş yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan jandarma er kurtarılamadı. Yaralı 3 asker ile 2 vatandaşın tedavileri Ağrı ve Doğubayazıt ilçesinde devam ediyor.

Cenazeler çatışma bölgesinden sabaha doğru alınarak ambulanslarla Doğubayazıt Devlet hastanesi morguna getirildi. Şehit korucuların yakınları devlet hastanesine akın etti. Gözyaşlarının sel olduğu hastane etrafında geniş güvenlik önlemi alındı. Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akan hastaneye giderek yaralıların durumları hakkında bilgi aldı, şehit korucuların yakınları ile ilgilendi. Korucuların cenazeleri otopsi yapılmak üzere Erzurum'daki Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

9 ASKER VE 3 KORUCU ŞEHİT OLMUŞTU

Öte yandan 2 Eylül tarihinde, Van'ın Çaldıran ve Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde çıkan çatışma ve devamında yürütülen 3 günlük operasyonlarda da 9 asker ile 3 korucu, toplam 12 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 18 asker de yaralanmıştı. Çatışmalarda, 13 PKK mensubu ise ölü ele geçirilmişti.

Açıklamada, tespit edilen hedeflere topçu atışı yapıldığı ve  yaralıların Doğubayazıt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirilirken, sağlık durumunun ağır olduğu belirtilen bir askerin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi.

Bölgede PKK'lılara yönelik operasyonların sürdüğü kaydedildi.