Şehit olan oğlu için taziye evi yemekhanesi yaptırdı

Şehit olan oğlu için taziye evi yemekhanesi yaptırdı
Van’ın Erciş ilçesinde Ömer Bahçe isimli şehit babası, oğlu ve tüm şehitler anısına bulunduğu mahalleye kendi imkanları ile taziye evi yemekhanesi yaptırdı. 

İlçeye bağlı Sahilkent Mahallesinde ikamet eden şehit babası Ömer Bahçe, 130 metre kare alan üzerine inşa ettiği taziye yemekhanesini 2,5 ay gibi bir sürede bitirerek faaliyete geçirdi. 19 Nisan 2017 tarihinde Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki terör saldırısında ağır yaralanan daha sonra tedavi gördüğü YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezinde şehit olan Uzman Onbaşı Abdülkadir Bahçe’nin ismini yaşatmak için taziye evi yemekhanesi inşa etiğini belirten şehit babası Ömer Bahçe, yapılan hayratı tüm şehitlere ithaf ettiğini söyledi. Yemekhanenin açılışında konuşan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar ise vatan toprağı için kanını döken, şehit ve gazi olan kahramanlar için ne yapılırsa yapılsın haklarının ödenemeyeceğini söyledi. Yapılanların ancak niyet gösterisi ve vefa borcu olduğunu belirten Yaşar, "İlçemiz Sahilkent Mahallesinde şehit Uzman Onbaşı Abdülkadir Bahçe'nin ailesi tarafından yaptırılan şehitler taziye evi ek binasının açılışını yapıyoruz. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de Yüce Allah, "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz" buyurmaktadır. Biz de şehidimizin ruhunun aramızda olduğuna inanıyoruz. Her zaman şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bunu mihnet olarak değil, görev olarak görüyoruz. Çünkü bu toprak uğruna şehit olmuş, gazi olmuş vatandaşlarımız için biz ne yaparsak da borcumuzu ödemiş sayılmayız. Belediye ve Kaymakamlık olarak geliştirdiğimiz proje ve faaliyetlerde de bunu yapmaya çalışıyoruz Ben bu anlamlı hizmetinden ötürü şehidimizin babası Ömer Bahçe’ye şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimize de bir kez daha Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek taziye evi yemekhanesi hizmete açıldı. Okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından, davetlilere ikramda bulunuldu. Programına Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, 108. Alay Komutanı Albay Kamil Tumba, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Erciş İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Acar, kurum amirleri, şehit Abdülkadir Bahçe'nin babası Ömer Bahçe, şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.