Polisin kontrol noktasını karayoluna uzanarak protesto etti!

Polisin kontrol noktasını karayoluna uzanarak protesto etti!
HDP İlçe Eşbaşkanı, HDP'nin, Van'ın Çaldıran ilçesinde bugün gerçekleştirilecek mitingi öncesi, ilçe girişine arama noktası kuran polisleri, karayolunun üzerine kendini boylu boyunca uzanarak protesto etti.
Van'ın Çaldıran ilçesinde bugün HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla yapılacak miting öncesi, polisler tarafından ilçe merkezinin girişine arama noktası oluşturuldu.

İlçe Jandarma Karakolu önünde arama noktası kurulmasına partililerden tepki gecikmedi. HDP İlçe Örgütü Eşbaşkanı Ali İhsan Taş, arama noktasının bulunduğu jandarma karakolu önüne gelerek, tepki olarak kendisini bolu boyunca yere uzattı. Kontrol noktasının kaldırılmasını isteyen Taş'ın bu protestosu üzerine polisler kontrol faaliyetlerini sonlandırarak bölgeden ayrıldı.

Uygulamanın mitinge katılımın önüne geçmeyi amaçladığını belirten Taş, "HDP olarak nasıl ki Diyadin provokasyonun önünde set olarak, olası ölümlere engel olmuşsak bugün de mitingimize katılacak olan halka engel olanlara da aynı şekilde set olacağız. Bu halk, barışa susamış bir halktır. Bu barışın önüne kimse geçemez" dedi.