Öğrenciler, kaymakama gönderdikleri mektupla okullarına oyun parkı talep ettiler

Öğrenciler, kaymakama gönderdikleri mektupla okullarına oyun parkı talep ettiler
Van'ın Çaldıran ilçesi Sarıharman İlkokulunda eğitim gören öğrenciler, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekiline mektup yazarak okul bahçesinde bir park yapılmasını istediler.

Çaldıran ilçesine bağlı Sarıharman Mahallesinde 3 derslikli 80 öğrencisi bulunan ve ikili eğitim ve öğretimin yapıldığı Sarıharman İlkokulu öğrencileri, okul müdürü Zübeyde Kuzaytepe’ye giderek kendilerine okul bahçesinde, teneffüslerde ve okul saati dışında oyun oynayabilecekleri bir parkın yapılmasını dile getirdiler.

Okul müdürü Kuzaytepe, kendisinin böyle bir yetkiye sahip olmadığını bu tür hizmetlerin ancak Çaldıran Belediyesi tarafından yapılabileceğini söylemesinin ardından okul öğrencileri kendi aralarında anlaşarak Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkanı Tekin Dundar’a mektup yazmaya karar verdiler. Kafadar öğrenciler, ”Biz ve diğer arkadaşlarımız adına Sarıharman Mahallesine bir park yapılmasını istiyoruz, sizi seviyoruz” şeklinde bir kaç mektup yazarak süsledikleri zarfın içine koyup okul müdürü Zübeyde Kuzaytepe'ye vererek İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar’a ulaştırmasını istediler. Okul müdürü de çocukların hayallerinin olduğu mektupları alarak Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar’ı makamında ziyaret ederek çocukların mektuplarını verdi. Mektubu açıp okuyan ve duygulanan Dundar, ”İlçe merkezimize 17 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıharman İlkokulu 3.A sınıfı öğrencilerimiz oyun parkı yapılması için okul idaresine gitmişler. Okul müdürü de bu işi ancak belediyenin yapabileceğini anlatmış. Bunun üzerine öğrenciler kendi aralarında konuşarak park yapımı için mektup yazalım demişler. Aralarından birkaçı mektubu yazarak çeşitli resimler çizip özenle süsledikleri zarfları okul müdür tarafından bizlere ulaştırılmasını istemişler. Mektubu açıp okudum ve çok duygulandım. Sevindim ve mutlu oldum. Artık yetişkinlerin hizmetlerle tanışmalarıyla birlikte ilkokulda okuyan çocuklarımız bile hizmetle tanışarak bir şekilde taleplerde bulunabiliyorlar. Bu bizleri fazlasıyla mutlu kılıyor. Çocuklarımızın talebine elbette ki duyarsız kalmadık, anında talimat vererek okul bahçesine bir parkın yapım çalışmalarına başladık. Okulumuzun bahçesine çocuklarımızın oynayıp eğlenebileceği çift kubbeli çocuk oyun parkı, çardak ve okulumuzun peyzaj çalışmalarını yaparak geleceğimiz olan çocuklarımızın yazdıkları mektuplara cevap vermiş olacağız” dedi. 


Okul müdürü Zübeyde Kuzaytepe okula döndükten sonra öğrencilerine müjdeli haberi verdi. Müjdeli haberi alan öğrencilerin mutluluklarını anlatmaya kelimeler yeterli değildi, mutluluk çığlıkları atan çocuklar Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili amcalarına gülen gözleriyle teşekkür ettiler.