Genç kızların umudu tekstil firması sipariş almaya başladı

Genç kızların umudu tekstil firması sipariş almaya başladı
Van’ın Çaldıran Belediyesi tarafından istihdamın arttırılması için özel bir tekstil firmasına tahsis edilen hamamda üretime devam edilirken, birçok firmadan sipariş alınması ise işçi kızların yüzünü güldürdü.

Çaldıran Belediyesi tarafından istihdamın arttırılması için yapmış olduğu çalışma ürün vermeye başladı. Üretimini sürdüren Iğdır Tekstil Firması, Türkiye’nin büyük firmalarından da sipariş almaya başladı. Belediyeye ait atıl durumdaki hamamı onararak genç kızlara ekmek kapısı olduklarını ifade eden firmanın Genel Müdürü Hikmet Güneş, “Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar’ın daveti üzerine ilçede bizlere yer tahsisi ve makine desteğinde bulunuldu. 50 genç kızımız İş-Kur destekli yapılan 4 aylık kursun ardından iş yerimizin açılışını yaptık. Hemen ardından Türkiye’nin büyük firmalarının yetkilileri bizleri ziyaret ederek, atölyemizde incelemelerde bulunarak sipariş talebinde bulundular. Yapılan görüşmelerin ardından ilk siparişimizi aldık. Tekstil atölyemizin aldığı ilk sipariş, ayda 30 bin adet ürünün imal edilmesi ile başlayacak. Sonraki aylarda bu sayıyı 100 bin adetin üzerine taşıyacağız. Bizlere ve ilçeye bu hizmeti kazandıran Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar’a şahsım ve burada istihdam edilen 50 çalışanım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar ise, belediye başkan vekili olarak göreve başladıkları ilk günden bu yana hedeflerinin her zaman ilçe ekonomisine katkı sağlayacak kalıcı projeler yapmak olduğunu söyledi. Dundar, “Belediyemize ait atıl durumda olan hamamımızı onararak firma yetkilileri ile bir araya gelerek, burada iş yapmaları için bir takım önerilerde bulunduk. Teklifimizin kabul edilmesiyle zaman kaybetmeden İş-Kur yetkilileriyle gerekli görüşmelerimiz başlattık. Ardından İş-Kur destekli 4 aylık yapılan ustalık kursunun ardından 50 genç kızımıza ustalık belgesi verildi. Bu belge ile Çaldıran’da açılan tekstil atölyemizde işe başladılar. 50 aileye ekmek kapısı açılmış oldu. Kısa zamanda özveri ile çalışan 50 genç kızımız, ülkemizin büyük firmalarından birinde ilk siparişini almış bulunmaktadır. Bu bizler ve Çaldıran halkı için gurur verici bir projedir. Çaldıran’da imal edilen ürünler, ülkemizin hatta başka ülkelere ihraç edilerek ilçe ve ülke ekonomisine katkı sunacaktır. İlk ayda 30 bin adet parça imal edecek atölyemizde kaç ay içinde bu sayının 100 bine çıkması ve başka genç kızlarımıza daha iş olanağı sağlayacaktır” diye konuştu.