Çaldıranlı kız, 120 sporcu arasında birinci geldi

Çaldıranlı kız, 120 sporcu arasında birinci geldi
Van’ın Çaldıran ilçesindeki Anıttepe Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Sibel Tüfekçi, il genelinde düzenlenen kros yarışmasında 120 sporcuyu geride bırakarak birinci oldu. 

Sibel Tüfenkçi, beraberindeki Milli Eğitim Müdürü Ömer Aslan ve beden eğitimi öğretmeni Yunus Öztürk ile Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar’ı makamında ziyaret ederek sevincini paylaştı. Kendisine maddi ve manevi destekte bulunan Kaymakam Dundar’a teşekkür eden Sibel Tüfenkçi, Van’ı temsil etmek üzere bölge yarışmaları için Giresun’a gideceğini belirtti.

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar ise, ilçede artık her alanda olduğu gibi sporda da başarıyı arttırabilecek öğrenciler olduğunu söyleyerek, “Anıttepe Ortaokulu 8. sınıf öğrencimiz Sibel Tüfekçi, 2 bin metre kros yarışmasında 120 öğrenci arasında birincilik elde etti. Van ilimizi bölge yarışmalarında Giresun’da, sonrasında da Türkiye birinciliği için de Mersin’de yarışmasını ümit ediyorum. Biz her zaman gerek eğitimde gerekse spor alanlarında öğrenci ve gençlerimizin yanında yer alarak maddi ve manevi desteği kendilerine sunduk. Bunun ürününü de kızımızın aldığı başarı ile elde ettik. Kızımızın il genelinde aldığı altın madalya ile sevincini bizimle paylaşması, bizleri de mutlu etmiştir. Hiçbir başarı emeksiz değildir. Kızımız hava sıcaklığı eksi 25-30 derecelerde antrenmanlar yaparak bu başarıyı elde etmiştir. Başarıların devamının gelmesi için belediye ve kaymakamlık olarak her zaman sporcularımızın yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz" dedi.