Çaldıran'da sular altında kalan mahallenin sorununa belediye el attı

Çaldıran'da sular altında kalan mahallenin sorununa belediye el attı
VAN'ın Çaldıran ilçesinde her yıl arazileri sular altından kalan Kalkandelen Mahallesi sakinlerinin sorununa Çaldıran Belediyesi el attı. Arazileri taşkın sonucu sular altında kalan mahallenin mağduriyetlerini gidermek için belediye ekipleri dere yatağında temizlik çalışması başlattı.

Çaldıran İlçesi'nde her yıl binlerce dönümlük alanı sular altında kalan Kalkandelen Mahallesi sakinlerinin sorununa Çaldıran Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü el attı. İlçe halkının talepleri doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, arazileri taşkın sonucu sular altında kalan vatandaşların mağduriyetlerini minimuma indirmek için dere yatağında temizlik çalışması başlattı. Çaldıran Belediyesi, dere yatağının taşmasına sebebiyet veren balçıkları temizleyerek su taşkınlarının önüne geçti.



Kalkandelen Mahalle Muhtarı Ahmet İnanır, Çaldıran Belediyesine sorunu ilettiklerini ve bu talebin geri çevrilmediğini söyledi. İnanır, "30 yıldır arazilerimiz sular altında kalıyor. Defalarca DSİ'ye talepte bulunduk fakat hep ihmal edildik. Bu yıl belediye başkanımıza talepte bulunduk ve talebimizi geri çevirmediler. Sorunumuz bir nebze olsada giderildi. Yaptıkları çalışma için çok teşekkür ediyoruz" dedi.