Çaldıran’da ‘Şehit Mehmet Sakallı Tenis Turnuvası’ sona erdi

Çaldıran’da ‘Şehit Mehmet Sakallı Tenis Turnuvası’ sona erdi
Van’ın Çaldıran Belediyesi tarafından düzenlenen ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün organizasyonuyla yapılan ‘Şehit Mehmet Sakallı Tenis Turnuvası’, dereceye girenlere madalya ve kupalarının verilmesiyle sona erdi. 

24 okulun katılımıyla 6 kategoride 70 öğrencinin ter döktüğü ‘Şehit Mehmet Sakallı Tenis Turnuvası’, finale kalan Hafsa Hatun Kız Yatılı Bölge Ortaokulu ile Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu arasından oynanan maçla sona erdi. Hafsa Hatun Kız Yatılı Bölge Ortaokulu, rakibi Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunu mağlup ederek birinci oldu. Final maçının ardından bir açıklama yapan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Şehit Üsteğmen Mehmet Sakallı Tenis Turnuvasının final maçının yapıldığını belirterek, “Bu tür etkinlikleri önemsiyoruz, destekliyoruz. Sporun her dalında çocuklarımızın kendilerini yetiştirmesi, bölge ve ülkemiz için büyük önem arz ediyor. Herkes akademik alanda bir yerlere gelecek diye bir kural yoktur. Ülkemizin spor alanlarında da gelişmesinin temeli buralarda atılmaktadır. Bir öğrencimiz ilk, orta ve lisede kendini gösterme imkanı bulamıyorsa, ilerleyen zamanlarda kendini gösterme fırsatını kaçırmış olur. Bizde bu fırsatı kaçırmamanız adına varsa bir yeteneğiniz, bunun spora dönüştürülmesi ve milli sporcu olma fırsatını vermeye çalışıyoruz. Hiçbir başarı ve madalyayı kimse tesadüfen kazanmıyor. Arkasında mutlaka emek vardır. Yerel yönetim olarak da destek veriyoruz. Sınırlı da olsa ülke çapında başarıya imza atan çocuklarımız var. Bunlarla gurur duyuyoruz. Bu tür turnuvaları yaygınlaştırarak çocuklarımızın kendini gösterme fırsatını yakalamış olacaklar. Turnuvaya katılan tüm çocuklarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Kaymakam Tekin Dundar ile Cumhuriyet Savcısı Erkan Sarı arasında oynanan maçın ardından turnuva sona erdi. Turnuvaya 1. Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Ramazan Çokkıyak, İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat, Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Diki, İlçe Müftüsü Fikri Göncü, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.