Çaldıran’da ‘Ortaokullar Arası Futbol Turnuvası’ sona erdi

Çaldıran’da ‘Ortaokullar Arası Futbol Turnuvası’ sona erdi
Van’ın Çaldıran Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Ortaokullar Arası Futbol Turnuvası’ sona erdi.

Çaldıran Belediyesi koordinesinde Çaldıran Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü organizasyonuyla Çaldıran Spor Kompleksinde 16 takımın katılımıyla yapılan turnuva sona erdi. Havaların ısınmasıyla ilçede futbol turnuvası düzenlediklerini ifade eden Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, “Turnuvaları esnaflar ve kurumlar arasında da yapmayı düşünüyoruz. Amacımız, ilçemizdeki gençliğin spor dallarıyla olan ilgilerinin artması, kardeşlik içinde zaman geçirmelerini sağlamaktır. Çok başarılı gençlerimiz var. Bu başarılı olan gençlerimizi de farklı spor dallarında değerlendirerek; ilimizin, ilçemizin ve ülkemizin tanıtımına katkı sunmaktır. Gençlerimizin spora olan heyecanını, aşkını, tutkusunu görmek bizi daha çok turnuvalar düzenlemeye sevk ediyor” dedi. 


Maddi ve manevi anlamda her zaman gençlerin yanında olduklarını ifade eden Dundar, “Sporda başarıyı elde eden kazanır. Ancak spor barıştır, dostluktur ve kardeşliktir. Bizler de bu duygulara katkı sağlıyoruz” diye konuştu. 


Yapılan müsabaka sonucunda final karşılaşması Kuskunkıran ile İncealan ortaokulları arasında oynandı. Finalde kalan İncealan Ortaokulu birinci gelerek altın madalyanın sahibi olurken, ikinciye gümüş madalya ve üçüncü takıma ise satranç takımı hediye edildi. 


Final karşılaşmasını Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar’ın yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Diki, Belediye Başkan Vekili Yardımcısı Alp Şevket Aksoy, İlçe Müftüsü Fikri Göncü, öğretmen, öğrenciler ve halk izledi.