Çaldıran’da istişare toplantısı

Çaldıran’da istişare toplantısı
 Van’ın Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar başkanlığında aylık istişare toplantısı yapıldı. 

Sosyal Hizmet Merkezinde yapılan toplantıya Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcı Kurmay Albay Türker Cice, İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat, İlçe Müftüsü Fikri Göncü, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı. Kış mevsimine girmeden önce yapılan ve yapılması gereken hizmetlerin değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda muhtarların sorun ve önerilerini de alan Kaymakam Dundar, “Yaz mevsiminin ilçemizde kısa sürmesi nedeniyle yapılan hizmetleri muhtar, kamu kurum müdürlerimizle değerlendirdik. Kış mevsimine girmeden önce belediye ve kaymakamlık olarak şimdiden bir kriz merkezi kurduk. Acil durum ve 112 acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere mahallelerimizi gruplara bölerek, bu gruplarda özel personel görevlendirdi” dedi.

“ÇALDIRAN’DA SOĞUK VAR, AMA 82 DERECEYİ BULAN SU KAYNAKLARIMIZ DA VAR”

Muhtarların seçilmiş kişiler olduklarını ve devletin birer parçası olduğunu belirten Dundar, “Kamu hizmetlerinde görevlisiniz, sizlerle el ele vererek hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. İlçemizde kış mevsimi geldi diye hizmet yapılamaz denmemeli, kışın daha çok yoğun geçtiği ve son derece gelişmiş ülkeler var. Gelişmiş yerlerde sadece özveri, emek ve çalışmak vardır. Bunu neden bizler başarmayalım. Yeter ki insanların içinde çalışma azmi olsun. Çaldıran’da soğuk var, ama 150 metrede yer altından çıkan 82 derece sıcaklığı bulan su kaynaklarımız var. Devletimiz istihdamın arttırılması için hibeler veriyor, bunları haklımızın değerlendirmesi gerekir. İnsanlarımızın il dışına gidip çalışmasından ise kendi ilçelerinde çalışarak hizmet etmeleri gerekmektedir” diye konuştu.

ÇALDIRAN-DOĞUBAYAZIT KARAYOLU AÇILIYOR

Güvenlik nedeniyle kapalı bulunan Çaldıran-Doğubayazıt karayolunun bu ay içinde yeniden hizmete açılacağını ifade eden Tekin Dundar, “İlçenin temizliğine her bireyin el atması gerekir. 10 ay boyunca 4 bin 46 kamyon çöp toplandı. Kirleten de bizler, temizleyen de bizleriz. Bu konuda her muhtarın mahalle sakinlerini uyarması gerekir” ifadelerini kullandı.

ÇALDIRAN’A 100 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

TOKİ konutlarının 1. etabının yapımı için müracaatların 1-30 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılacağını dile getiren Dundar, bu duyurunun yapılması gerektiğini ve taleplerin artması durumunda ise diğer etapların yapımına başlanacağının müjdesini verdi. Çaldıran’da 100 yataklı devlet hastanesi projesinin tamamlandığını ve ihalesinin ardından 2018 yılında yapımına başlanacağını da söyleyen Dundar, “İlçemizde bulunan okul, cami, taziye evleri, imam evleri gibi yerlere hizmetler yaptık. Her bir köyde mutlaka bir çalışmamız olmuştur. İlçemizde başlatılan bordürlü kilitli parke taşı yol çalışmamızın alt yapısında 44 mahallemizde stabilize çalışmalar yapıldı, yapılmaktadır. Gelecek yaz ile birlikte bu mahalle yollarımızı da kilitli parke taşları ile süsleyeceğiz. Yeter ki sizlerle el ele verelim. Bizler seçilmiş insanlar değiliz, devletimiz sadece hizmet yapalım diye atamış bizi. Yarın seçilememe gibi kaygımız yoktur. Yeter ki halkımızla el ele vererek ülkemize, vatanımıza sahip çıkarak kalıcı hizmetler yapmaya çalışalım” şeklinde konuştu.

Muhtarlar ve kamu kurum amirleriyle yenilen yemeğin ardından toplantı son buldu.