Çaldıran’da Eşbaşkan Atabay’ın tutuklanması Protesto edildi

Çaldıran’da Eşbaşkan Atabay’ın tutuklanması Protesto edildi
Çaldıran’da, Geçtiğimiz günlerde Çaldıran’dan Van’a gelirken yolda aracı durdurularak gözlatına alındıktan sonra dün çıkarıldığı mahkeme tarafından sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla ‘örgüt propagandası’ yaptığı gerekçe gösterilerek tutuklanan Belediye eş başkanı Suna Atabay tutuklanması yapılan basın açıklaması ve oturma eylemi ile protesto edildi.

Çaldıran Belediye binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına DBP-HDP Çaldıran ilçe örgütlerinin yanı sıra Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Faruk Demir, Belediye Meclis üyeleri, Belediye çalışanıları ile çok sayıda yurttaş katıldı. Açıklamada Belediye  Eş Başkanı Suna Atabay’ın  resmi olan “İrademe Dokunma, Suna Atabay serbest bırakılsın” yazılı pankart açıldı.

Eş Başkan Atabay’ın hukuksuz bir şekilde tutuklandığını dile getirerek açıklama yapan Belediye Eş Başkan Yardımcısı Nurhayat Aydemir, ”7 Haziran sonrası AKP hükümeti partimiz ve  seçilmişlerimiz  üzerinde siyasi soykırım başlatmıştır. Bölgede halkın takdirini kazanan belediyelerimize dönük başlatılan tutuklama ve görevden uzaklaştırma furyasına bir yenisi eklenerek Belediye eşbaşkanımız Suna Atabay dün tutuklanmıştır.  Eşbaşkanımız dosyasında şuçun işlendiğine dair tek bir delil bulunmamasına rağmen, suç işlense dahi Alacağı ceza miktarının alt ve üst sınırı göz önünde bulundurulduğunda tutuklama tedbirinin ölçülü bir tedbir olmayacağı açık olmasına rağmen , Örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle sevk edildiği mahkemece tutuklandı. AKP Hükümeti Demokratik yollarla alamadığı yerel yönetimleri baskı ve gaspla almaya çalışıyor. Bugün burada belediye eş başkanımız Suna Atabay’ın hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmasını kınıyoruz” şeklinde konuştu.



Aydemir’in ardından  konuşan Belediye Eş Başkanı Faruk Demir ise ”hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan eş başkanımız Suna Atabay bir an önce serbest bırakılmalıdır. Partimize karşı başlatılan bu tutuklama ve el koymada hiç bir arkadaşımız hırsızlık, yolsuzluk gibi ithamlarla alınmamıştır.  Yöneltilen suçlamalar uydurma ve komplodur. Suna başkanın tutuklanmasına gerekçe bulamayanlar sosyal medyadaki paylaşımlarını bahane ederek tutuklamışlar. Arkadaşlarımız verdikleri demokrasi mücadelesi için tutuklanmışlar, Suna arkadaşımız bir an önce bırakılması gerekiyor “ şeklinde konuştu.