Çaldıran’da buz kütleleri temizleniyor

Çaldıran’da buz kütleleri temizleniyor
Van'ın Çaldıran Belediyesi ekipleri, yağan karların erimesi sonucu çarşı merkezinde oluşan buz kütlelerini temizleyerek kamyonlarla ilçe dışına çıkarıyor. 

Çaldıran Belediyesi bünyesinde bu yıl oluşturulan karla mücadele ekibi, hummalı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Çaldıran Belediyesi olarak karla mücadele ekibini kurduklarını belirterek, “Her bir birimimiz bir bölge ve güzergah ile ilgilenmektedir. Karların yağması ile birlikte kar temizleme çalışmalarımız başlamaktadır. Daha önceleri belli aralıklarla temizlenen karlar, bu yıl karın yağması ile birlikte ilçe merkezi ve ana arterlerde temizlenerek araçlarla ilçe dışına çıkarılmaktadır. Temizlenen kardan sonra oluşan buzlar ve yüksek bina çatılarında oluşan buz sarkıtları, ekiplerimiz tarafından temizlenerek ilçe dışına atılmaktadır. Buzlanmaya karşı yapılan tuzlama çalışmaları da devam etmektedir. Çaldıran D975 uluslararası karayolu üzerinde inşa edilmiş, trafiğin aksamaması için çalışmalarımız gece yapılmaktadır” dedi.

Çaldıran halkı ise, yapılan hizmetlerden memnun olduklarını belirterek, “Belediyenin oluşturduğu karla mücadele ekibi güzel hizmet vermektedir. Özellikle çarşı merkezinde karlar yere inmeden temizlenmektedir. Bizler bu yıl çarşı merkezinde hiç kar görmedik. Gerekli tuzlamalar zamanında yapılmakta ve kar temizlenerek ilçe merkezinin dışına götürülmektedir. Allah onlardan razı olsun” diye konuştular.