Çaldıran Tarihinde Bir İlk!

Çaldıran Tarihinde Bir İlk!
Çaldıran Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılı çalışma programı kapsamında, yıllardır toz ve çamur içerisinde bulanan ilçeye bağlı Ali Kelle, Yeniyaka (Qûluka), Kilimli (Mitqûli), Çayır, Yukarı Sağmalı (Noşar) ve Akbaşak (Gomakolu) mahallelerinde stabilize ve sıcak asfalt çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Çaldıran ilçesinde yıllardır İl Özel İdaresi tarafından ihmal edilen ve hizmetten mahrum bırakılan onlarca mahalle, Çaldıran Belediyesi tarafından hizmetle buluşturuluyor. Cumhuriyet tarihinde bir ilk ki gerçekleştirerek ilçe yollarına beton asfalt dökerek hizmette sınır tanımayan Çaldıran Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi ilçe halkının takdirini kazanmaya devam ediyor. İlçede devam eden yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Çaldıran Belediye Eşbaşkanları Suna Atabay ve Faruk Demir, çalışmaları denetleyerek yapımı biten yolları kontrol etti.

 

Çaldıran halkına hizmetin en iyisini götürmek için seferber olduklarını belirten Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Faruk Demir, “Cumhuriyet tarihinden bu yana ihmal edilerek hizmetten mahrum bırakılan köylerimizin yollarını,  büyükşehir belediyemizle birlikte asfaltlayarak modern görünümüne kavuşturuyoruz. Tüm imkansızlık ve zorluklara rağmen bu yıl içerisinde 39 km sıcak asfalt dökerek 2016 yılı çalışma programımızı tamamlayacağız.” Dedi.  Başbakan tarafından Van Büyükşehir Belediyesine gönderilen 400 milyonluk  bütçe söylemlerine açıklık getiren Eşbaşkan Demir, “ Başbakana 400 milyonu ne yaptığımızı söylüyoruz, Cumhuriyet tarihinde bir ilk ki gerçekleştirerek  mahalle yollarımıza beton asfalt döküyoruz. Yıllardır hizmetten mahrum bırakılan halkımızı hizmetle buluşturuyoruz” şeklinde konuştu.