Çaldıran'da Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü

Çaldıran'da Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü
Van’ın Çaldıran ilçesinde Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası törenle kutlandı.

Hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı’na İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan programa Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Tekin Dundar, Cumhuriyet Savcısı Erkan Sarı, Adli Hakim Fatih Ulu, 1. Hudut Tabur Komutan Vekili Piyade Binbaşı Mahmut Yıldız, kamu kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. 


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çaldıran İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Yardımcısı Serhat Yüksel tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. 


Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesine geçen katılımcılara ikramlarda bulunuldu. 


Öğle namazı öncesi Hacı Haydar Camii’nde Kürtçe ve Türkçe mevlit okutularak, cami çıkışında da cemaate yemek ikramında bulunuldu. 


Çaldıran Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar ise, polislerin haftasını kutlayarak, “Geçirdiğimiz zor günlerde fedakarca mücadele eden ve vatanımızın, milletimizin güvenliği için mesai gözetmeksizin daha çok çalışan Türk Polis Teşkilatımızın 173. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne sürekli kendini geliştiren polis teşkilatımız; kamu düzenini, vatandaşların can ve mal güvenliği korumak, bizlerin güvenli bir şekilde yaşaması için gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadırlar. Her zaman olduğu gibi 15 Temmuz kalkışmasında da suç örgütleriyle mücadelede toplumun da desteğini alan polisimiz, üzerine düşen görevi yapmıştır. Demokrasinin işlerliği, özgürlüklerin ve adaletin korunması ancak huzur ve istikrar ortamının sürdürülebilmesiyle sağlanabilir. Gücünü halktan alan polisimiz, toplumsal huzur ve istikrarımızın teminatı olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimizi minnetle anarken, gazilerimize sağlık dolu güzel bir yaşam temennisiyle teşkilatımızın 173. kuruluş yıldönümünü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.