Çaldıran Belediyesinden karla mücadele seferberliği

Çaldıran Belediyesinden karla mücadele seferberliği
Çaldıran Belediyesi Fen İşlerine bağlı karla mücadele ekipleri, günlerdir ilçede devam eden fırtına ve kar yağışının ardından iş makineleri eşliğinde yol açma çalışmalarına başladı.

İlçede yoğun sis ve fırtınanın kapattığı yolları açarak  sürücülerin sağlıklı bir şekilde yollarına devam etmelerini sağlayan ekipler, Çaldıran‘da merkezde bulanan karları temizliyor.  Görüş mesafesinin yaşanan yoğun tipi ve sisten dolayı asgariye inmesiyle oto sürücülerini dikkatli olmaları isteyen yetkililer, kar yağışının yoğunluk kazanması halinde sürücülerinin zincirsiz ve kar lastikleri olmadan trafiğe çıkmamaları konusunda uyardılar.

“ÇALDIRAN BÖLGESİNDE KAPALI YOL BIRAKILMAYACAK”

Çaldıran Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı personel ve hizmet araçlarının görevde olduklarını belirten Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Faruk Demir,
”Karla Mücadele için tüm araçlarımız ve personelimizle çalışmalarımızı yapacağız. Bu konuda oluşturduğumuz ‘Kriz masası’ denetiminde meydana gelebilecek olası aksaklıkları önlemek için vatandaşlarımızdan; araçlarının kış bakımlarını yaptırmalarını, kar lastiklerini araçlarına takmalarını ve zincir bulundurmalarını istiyoruz.  Belediye olarak sürücülerimiz ve vatandaşlarımızın kar yağışından etkilenmemeleri ve zorluk yaşamamaları için, Fen işleri Müdürlüğümüze bağlı ekip ve hizmet araçlarımız gece gündüz demeden 24 saat boyunca çalışmalarını sürdürüyor olacak” dedi.



Belediye olarak ilçe sınırları içinde kardan dolayı kapalı yol bırakmayacaklarının altını çizen Demir, kar yağışlarının devam ettiği bu günlerde belediye ekiplerinin gece gündüz görevinin başında olduğunu da ifade etti.