Çaldıran Belediyesi'nden halk ekmeği hizmeti

Çaldıran Belediyesi'nden halk ekmeği hizmeti
Çaldıran Belediyesi 30 Mart öncesi seçim çalışmaları esnasında Çaldıran halkına ucuz, temiz ve gramajından çalınmayan ekmek hizmeti sözü veren Eşbaşkanlar Halk Ekmek Fırını hizmete açtı.

Çaldıran Belediyesi 30 Mart öncesi seçim çalışmaları esnasında Çaldıran halkına ucuz, temiz ve gramajından çalınmayan ekmek hizmeti sözü veren Eşbaşkanlar Halk Ekmek Fırını hizmete açtı. Çaldıran halkını hijyenik, sağlıklı ve ekonomik ekmekle tanıştıran Çaldıran Belediyesi Günlük 5 bin adet ekmek üretme kapasitesine sahip Halk Ekmek Fırınıyla ilçenin ekmek ihtiyaçlarına cevap olacak. Modern bir üretim hattında el değmeden üretilen sağlıklı, kaliteli ve lezzetli ekmekler Çaldıran halkına 4 ayrı büfede sunulmakta. Sağlıklı ekmek üretimi için fabrika bünyesindeki laboratuarda uzman ekipler ve teknik cihazlarlar tarafından tüm hammaddeler kontrol edilerek depolanmakta. Dünya standartlarına uygun kapalı alana sahip fabrika ve satış noktalarında ekmekler 55 Kuruşa halka sunuluyor.



‘Halkımıza ucuz ve kaliteli ekmek sunmanın yanında aile bütçelerine de katkı sunmuş olacağız’

Çaldıran halkına hizmetin en iyisini getirmek için büyük bir uğraş ve çaba içerisinde bulunduklarını dile getiren Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Faruk Demir, ilçenin birçok sorunu olduğu gibi ekonomik yönden de ilçe halkının gelir düzeyinin ülke standartları altında olduğu belirtti. Gelir kaynağı olmayan ilçe halkına daha ucuz, kaliteli ve sağlıklı hizmet vermeyi esas aldıklarını ifade eden Demir, “Ekmek fabrikasının fiziki çevre şartlarını yerine getirerek en son teknolojiye sahip makine ve ekipmanlar ile Ekmek fırınımızı hizmete açtık. Günlük ortalama 5 bin üretim kapasitesi olan fırınımızda tam otomatik sistem ile el değmeden ekmek üretmeye başladık. Ekmekler standart gramajında, 250 gram olarak üretilecek ve ilçemizde 4 noktada 55 kuruşa satışa sunulacak. Bölgede ekmek tüketiminin yüksek olduğu ilçede ekmek gideri önemli bir tüketim gider kalemini oluşturuyor. Bu da asgari ücret ile geçinen bir aile için yine de çok önemli bir bütçedir. Biz ekmek fırınımızı hayata geçirerek, halkımıza ucuz ve kaliteli ekmek sunmanın yanında aile bütçelerine de katkı sunmuş olacağız." Şeklinde konuştu.