Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Demir muhtarlarla biraraya geldi

Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Demir muhtarlarla biraraya geldi
Çaldıran Belediyesi Eşbaşkanı Faruk Demir Belediye binasında düzenlenen toplantıda muhtarlar ile bir araya geldi. Belediye Meclis üyeleri ve birim amirlerinin de hazır bulunduğu toplantıda Eşbaşkan Demir, 2015 ve 2016 çalışma yılı içerisinde hayata geçirdikleri hizmetleri ve çalışmaları anlatırken, muhtarlar talep ve sorunlarını dile getirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından DBP’li 24 Belediyeye Kayyım atanmasına dikkat çeken Eşbaşkan Demir, “Belediyelerimizin çalışmalarını ve başarılarını hazmedemeyen kimi çevreler, Belediyelerimize Kayyım atayarak halkımızı cezalandırıyor. Bölgede hizmet üretemeyen AKP’li belediyelere karşı  alternatif olarak halkın %80’ne varan tercihiyle, iradesiyle kazanılan DBP’li belediyelerimiz, her türlü ambargoya karşı ;  yaptıkları hizmetlerle tüm halkımızın takdirini kazanmıştır.Yıllardır İçişlerine bağlı müfettişler tarafından denetlenen belediyelerimiz son derecede şeffaf ve temiz çıkmıştır. Belediyelerimizde bugüne kadar tek bir lira yolsuzluk hırsızlık yapılmamış ve bu müfettişlerin gerçekleştirmiş oldukları denetleme raporlarıyla da tespitlidir” dedi.



Büyükşehir ünvanı almadan önce Van’da bulanan tüm ilçelere bağlı köylere hizmet götüren İl Özel idarelerinin yıllarca halkı mağdur ederek köyleri ihmal edildiğinin altını çizen Demir, “İl özel idarelerinin kapanmasıyla birlikte köyler belediyelerimize devir edildi. Belediyemize aylık 800 bin ile 950 bin tl arasında bütçe gelmekte. Önceki belediyenin bırakmış olduğu borçları düzenli bir şekilde hizmette sınır tanımadan büyük bir kısmını ödedik. 22 Adet Park ve her köyümüze taziye evleri yaptık. Çaldıran tarihinde ilkkez ilçemizin yolları  beton asfaltta buluştu. 40 Km beton asfalt dökerek köy yollarımızı daha yaşanabilir hale getirdik. Çiftçilerimizi tarıma teşvik etmek amacıyla yüzlerce dönüm nohut ve sarımsak ekimi gerçekleştirdik. Bunların yanı sıra arazilerin sulanması ve  hayvanların su içe bilmesi için köylerimize su sıvatları ve su kanalları yaptık” şeklinde konuştu.



Kısıtlı imkanlarla Demokratik, katılımcı, ekolojik, kadın özgürlükçü ve hesap verebilir anlayışla  halka hizmet üretmeye çalıştıklarını belirten Demir,tüm baskı ve engellemelere rağmen  halka layık olmak için seferber olacaklarını söyledi. Eşbaşkan Demir konuşmasının ardından muhtarların sorunlarını  tek tek dinleyerek taleplerini not alırken, toplantı sonrası muhtarlar Belediyenin yapmış olduğu hizmetlerden dolayı eş başkan ve belediye çalışanlarına teşekkürlerini sundu.