Van'daki DAKA personellerine müjde!

Van'daki DAKA personellerine müjde!
Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) çalışanlarının toplu iş sözleşmesini, Koop-İş Sendikası Van Şube Başkanlığı yetkilileri ile karşılıklı imzaladı.
Muş Belediyesinde, DAKA yönetim kurulu üyesi olan ve personellerin toplu iş sözleşmesi için yetkilendirilen Başkan Asya ile Koop-İş Sendikası Van Şube Başkanı Ayhan Özbek, sözleşmeyi imzaladı.

3 yıl süreyle yürürlükte olacak sözleşmeyle Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'deki ajans çalışanlarının iş güvenceleri sağlandı. Asya, yaptığı açıklamada, DAKA yönetim kurulu üyesi olarak aldığı yetkiyle 4 ilde çalışan ajans personellerinin toplu iş sözleşmesini imzaladığını söyledi.

Bu sözleşmeyle ajanslarda çalışanların ekonomik, sosyal durumları iş güvenceleri ve çalışma şartlarının belli bir düzende olacağını ifade eden Asya, "3 yıl yürürlükte kalacak bu sözleşmeyi Koop-İş Sendikası Van Şube Başkanı Ayhan Özbek ile karşılıklı imzaladık. Bu sözleşmede emeği geçenlere teşekkür eder, faydalanacak olan kardeşlerime hayırlı olmasını dilerim." diye konuştu.

Özbek de DAKA bünyesinde çalışan personellere toplu iş sözleşmesi kazandırdıklarını belirterek, "16 Aralık 2016 tarih ve 2016/8 nolu DAKA yönetim kurulu toplantısı kararı gereği sendikamızla toplu iş sözleşmesi müzakerelerini yapma ve imza altına alma yetkisi Muş Belediye Başkanımız Feyat Asya ile karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde gerçekleştirdik. Emeği geçenlere teşekkür eder, toplu iş sözleşmesinin hayırlı uğurlu olmasını dilerim." diye konuştu.