Sur'da yıkıntılardan gömü mü çıktı?

Sur'da yıkıntılardan gömü mü çıktı?
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terörle mücadele operasyonları sırasında yıkılan binaların enkazlarından "gömü çıktığı" iddia edildi.
 CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sur’da gömü iddialarını TBMM’ye taşıyarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre CHP Milletvekili  Sezgin Tanrıkulu Tanrıkulu’nun önergesinde, 3 ay boyunca terörle mücadele operasyonu yapılan Sur ilçesinde “kolluk güçlerinin “gömü haritaları” bulduğuna dair iddialar” olduğu hatırlatılarak, şu sorular soruldu;

“1-Diyarbakır’ın Sur İlçesinde, operasyonlar boyunca ve sonrasında, özellikle enkaz kaldırma faaliyetleri sırasında tarihi eserlere, gömülere ulaşıldığı iddiaları doğru mudur?

2-Sur’da tarihi eser ve gömüler bulunmuşsa, söz konusu eser ve gömülerin miktarı nedir?

3-Sur’da tarihi eser ve gömüler bulunmuşsa, bunlar kayıtlara geçirilmiş midir? Bulunduğu iddia edilen eser ve gömüler ne yapılmıştır ve ne yapılacaktır?

4-Bölgede bulunan tarihi eserlerin yağmalanmasına karşın ne tür tedbirler alınmıştır?

5-Başta Sur İlçesi olmak üzere sokağa çıkma yasağı ve operasyonların gerçekleştirildiği bölgelerde yurttaşların ziynet eşyalarının kaybedildiğine dair ilgili birimlere herhangi bir şikayette bulunulmuş mudur? Bulunulmuşsa, yapılan şikayetler neticesinde yapılan işlemler nelerdir?”