SON DAKİKA! Kayseri'de patlama: Şehit ve yaralılar var

SON DAKİKA! Kayseri'de patlama: Şehit ve yaralılar var
Gelen son dakika haberine göre Kayseri'de Erciyes Üniversitesi önünde patlama meydana geldi. Olayda ölü ve yaralılar var.

TSK: 13 ASKER ŞEHİT, 48 ASKER YARALI

Kayseri'deki patlama ile ilgili olarak TSK'dan açıklama geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden gelen açıklamaya göre, 13 asker şehit 48 asker ise yaralı olduğu belirtildi.

KAYSERİ'DE BOMBALI SALDIRI

Erciyes Üniversitesi yakınlarında meydana gelen patlamada yaralıların bulunduğu bildirilirken, olay yerine ambulanslar sevkedildi. Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında 08.45'te bomba yüklü bir araçla, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu özel halk otobüsünün yakınında saldırı gerçekleştirildi.

AA'nın aktardığı bilgilere göre Erciyes Üniversitesi kampusunun Talas istikametindeki giriş kapısı yakınlarında bomba yüklü bir araç, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu halk otobüsünün yanında infilak etti.

Ölü ve yaralıların olduğu patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Hastanelere sevk edilen yaralılar için kan onunsu yapıldığı bildirildi.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'dan bilgi aldı. Başbakan Binali Yıldırım da saldırıya ilişkin ilgili bakanlarla görüştü.
Polis, patlama sonrası olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ile Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, olay yerinde inceleme yaptı.



"ARAÇ 71 PLAKALI"

Saldırıyı gerçekleştiren aracın 71 plakalı (Kırıkkale) olduğu, otobüste bulunan ve çarşı iznine çıkan askerlerin 1. Komando Tugayı'ndan olduğu belirtiliyor.
Otobüste bulunan ve çarşı iznine çıkan askerlerin silah altında olduğu 1. Komando Tugayı, terörle mücadele bölgelerine gönderilmek üzere yetiştirilen askerlerin bulunduğu bir kışla olarak biliniyor. 

GEÇİCİ YAYIN KISITLAMASI

Bu arada RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.