Şirvan’da acılı ailelerin bekleyişi sürüyor

Şirvan’da acılı ailelerin bekleyişi sürüyor
Siirt’in Şirvan ilçesindeki maden ocağında göçük altında kalan işçilerin yakınlarının bekleyişi sürüyor. Maden sahasını terk etmeyen aileler, yakınlarından haber bekliyor. Göçük altında kalan kuzeni Nusret Beyazalma için 4 gündür beklediğini anlatan Ramazan Beyazalma, “Umudumuz kalmadı, cenazemizi alıp götürmenin peşindeyiz” dedi.
Siirt’in Şirvan ilçesi Maden köyündeki bakır madeni ocağında göçük altında kalan işçilerin yakınlarının bekleyişi sürüyor. Olayın yaşanmasıyla birlikte bölgeye gelen aileler, gece gündüz demeden, yakınlarından gelecek haberleri bekliyor. Kuzeni Nusret Beyazalma’nın için Van’dan geldiğini anlatan Ramazan Beyazalma, “48 yaşındaydı, evliydi. En büyüğü 12 yaşında 5 çocuğu vardı. Ailesi şu anda Van’da. Van’da oturuyordu, buraya çalışmak için gelmişti. Perişan olduk burada. Umudumuz kalmadı, sadece cenazemizi alıp, götürmenin peşindeyiz. Dağ yığının altında umut mu kaldı” dedi.

Türkiye’nin Soma olayında oraya yığıldığını ve kendilerini de sesinin duyulmasını istediğini anlatan Beyazalma, “Burası da Soma gibi. Ancak bizim sesimizi duyan yok. Bu adamlar belki 10 gün daha göçük altında kalacaklar. Biz de gece gündüz burada bekliyoruz” diye konuştu.

Maden köyünde bir firmaya ait bakır madeni ocağında Perşembe günü meydana gelen heyelanda 16 işçi göçük altında kalmıştı. İşçilerden 6’sının cesedine ulaşılırken, 10 işçinin bulunması için arama çalışmaları sürüyor.