Sınırın asırlık çınarından Cumhurbaşkanına dua

Sınırın asırlık çınarından Cumhurbaşkanına dua
Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Anadağ köyünde yaşayan 119 yaşındaki Ali Polat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dua etti.

Şemdinli ilçesinin Irak sınırının sıfır noktasındaki Anadağ (Yeşilova) köyünde ikamet eden 1899 doğumlu Ali Polat, ülkeye hizmetlerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğini söyledi. 


İHA muhabirine konuşan Ali Polat, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Erdoğan’a dua ettiğini söyledi. Gençlere tavsiyelerde bulunan Ali dede, gençlerin her zaman Cumhurbaşkanını desteklemesini istedi. Sınırın sıfır noktasında yaşayan Ali dede, Kürtçe yaptığı konuşmasında şunları söyledi: 


“Van’ın Erciş ilçesinde 4 yıl askerlik yaptım. O yılda askere giderken buradan yürüyerek Van’a gittim. Tabi o zaman Hakkari ilçeydi. Benimle birlikte askere gelen iki arkadaşım bir daha geri gelmedi. O zaman iletişim araçları olarak sadece mektup vardı. O da yılda bir defa gelirdi. Şu an ekmek, yoğurt karışımı yiyorum. Bitkisel ürünler tüketiyorum. Dişlerim yok ve bir gözümü de kaybettim. Baston yardımıyla kendi imkanlarımla gelip gidiyorum.” 

“Gençler Cumhurbaşkanını desteklesin” 


Ülkeye önemli hizmetlerinden dolayı her fırsatta Cumhurbaşkanına dua ettiğini dile getiren Polat, “Hizmetlerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederim. Gençlerin Cumhurbaşkanımızı desteklemesini istiyorum. Kendisine seçim sürecinde de çok dua etmiştim. Bana verilen yaşlılık maaşı ile koyun aldım. Aldığım koyunları ise kesip dağıtıyorum” diye konuştu.