PKK mesuplarının kaçırdığı köy muhtarı ölü bulundu

PKK mesuplarının kaçırdığı köy muhtarı ölü bulundu
Bitlis Valiliğinden, PKK mensupları tarafından kaçırılan Hizan ilçesine bağlı Bölüklü köyünün muhtarı Salih Güven'in, ilk belirlemelere göre kafasının arkasından uzun namlulu silahla vurularak öldürüldüğünün tespit edildiği bildirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, Güven'in, 25 Eylül'de 10 kişilik PKK mensubu tarafından Topağaç mezrasında kaçırıldığı anımsatıldı.

Kaçırılan Güven'in kurtarılabilmesi amacıyla 2-5 Ekim tarihlerinde Bölüklü köyü ile Sarıtaş köyü arasındaki bölgeye, 8-11 Ekim tarihlerinde Oymapınar köyü kırsalına, 14-15 Ekim tarihlerinde Sarıtaş köyü kırsal alanına, 19-22 Ekim tarihlerinde Bölüklü köyü ile Sarıtaş köyü arasındaki bölgeye operasyonların düzenlendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2-3 Kasım tarihlerinde Hizan ilçesi Ekinli köyüne operasyon planlanmış ve bu köyde örgüte müzahir 2 şahsın, yine aynı tarihlerde Yolbilen köyüne operasyon planlanmış ve bu köyde de örgüte müzahir bir şahsın ev araması yapılmıştır. 4-5 Kasım tarihinde ilçenin Horozdere köyü Nanivan bölgesine operasyon planlanmış ve bu bölgede örgüte müzahir bir şahsın ev ile hayvan ahırlarında arama yapılmıştır. 8-9 Kasım tarihlerinde Hizan'a bağlı Aladana köyüne operasyon planlanmış ve bu köyde örgüte müzahir bir şahsın ev araması yapılmıştır. Yapılan operasyon ve ev aramalarında muhtar Salih Güven'e ulaşılamamıştır."

Açıklamada, dün gece saat 22.00 sıralarında Hizan-Bahçesaray karayolunun 800 metre kuzeyindeki Akşar köyü yolu üzerinde bulunan Hametan mevkisinde yol üzerinde kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulunduğu ihbarının yapıldığı, alınan tedbirler neticesinde cesede 9 Kasım'da saat 06.00 sıralarında ulaşıldığı bildirildi.

Adli işlemler için Hizan Devlet Hastanesine getirilen cesedin ölü muayenesi sırasında Salih Güven'e ait olduğunun akrabaları tarafından teşhis edildiği bildirilen açıklamada, "İlk belirlemelere göre, şahsın kafasının arka kısmından tek el atım yapılarak uzun namlulu silahla vurulmak suretiyle öldürüldüğü tespit edilmiştir. Ceset ölü muayenesinin ardından klasik otopsi işlemleri için Van Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiştir. Olay adli ve mülki makamlara bildirilmiş olup, soruşturmaya devam edilmektedir." ifadesi kullanıldı.

Bölüklü Köyü Muhtarı Salih Güven, 25 Eylül'de PKK mensupları saat 20.00 sıralarında evinden kaçırılmıştı.