Maviyle beyazın buluştuğu kayak mekezi

Maviyle beyazın buluştuğu kayak mekezi
Tatvan'a 13 kilometre uzaklıktaki Nemrut Dağı eteğine kurulan kayak merkezi, kışın vatandaşların ve kayakseverlerin ilgisini çekiyor.
Avrupa Seçkin Destinasyonları (EDEN) Projesi kapsamında birinci seçilerek "Mükemmeliyet Ödülü" alan ve Nemrut Krater Gölü ile Van Gölü arasında bulunan kayak merkezi, kış aylarında çok sayıda sporcuyu ağırlıyor.

Profesyonel, acemi, kadın ve çocuklar için pistlerin bulunduğu merkez, bu spora gönül verenlere Van Gölü'nün eşsiz manzarası karşısında kayak yapma imkanı sunuyor.

Nemrut Kardelen Kayak Merkezi Müdürü Faruk Sinoğlu, AA muhabirine, merkezde kış hazırlıklarının tamamlandığını ve kar yağışını beklediklerini söyledi.

Geçen haftaki kar yağışının yeterli seviyede olmadığını ve bu nedenle tesisi açamadıklarını ifade eden Sinoğlu, "Pistteki ölçümlere göre yağan kar yeterli seviyede değil. Arkadaşlarımız sahada çalışıyor. Pistlerimizde hizmet verebilecek bir kar seviyesine ulaşamadık. Yeni bir karın yağmasıyla bütün pistlerimizi hizmete açabiliriz." dedi.

Pistin halat uzunluğunun 2 bin 500 metre olduğunu ancak bütün pistleri kullanan bir kayakçının 7-8 kilometre yol aldığını bildiren Sinoğlu, sabit telesiyej sistemiyle hizmet verdikleri merkezin daha da geliştirilmesi için Bitlis Valiliği ve İl Özel İdaresince bazı projeler yürütüldüğünü dile getirdi.

- "Mavi ile beyazın buluştuğu yer"

Tesisin hak ettiği yere geleceğine inandığını ve bunun için de çalışmaların devam ettiğini anlatan Sinoğlu, "Uluslararası arenada biz de varız diyoruz. Bu şekilde yola çıktık. İnşallah istediğimiz seviyeye ulaşacağız." dedi.

Merkezde kayak evi, restoran ve 40 yataklı butik otelle hizmet verdiklerini anlatan Sinoğlu, şöyle konuştu:

"Burada özellikle kadın ve çocuklar için acemi pistimiz var. Vatandaşlarımız rahatlıkla hafta sonu günübirlik tatillerini burada yapabilir. Tesisteki bir nolu pistimizin en üst seviyesine çıktığınızda sıcak ve soğuk gölleri bulunan Nemrut kalderasını görüyorsunuz. Aşağı doğru kaydığınızda ise Van Gölü manzarasıyla karşılıyorsunuz. Bu manzara dünyanın hiçbir yerinde yok. İki göl arasında kayak yapmak. Bizi özel kılan yönümüz de bu. İki göl arasında yani mavi ile beyazın arasında kayak yapıyorsunuz. Kayak merkezimiz konumu itibarıyla mavi ile beyazın buluştuğu en güzel yer."