Kayyum ataması sonrası bölgede internet kesildi!

Kayyum ataması sonrası bölgede internet kesildi!
Van'ın da içinde bulunduğu kayyum atanan il ve ilçelerde hem mobil internet bağlantısı hemde kablolu internet bağlantısı kesildi.
Hakkari ve Batman'ın da aralarında bulunduğu 28 belediyeye vekaleten başkanvekilleri atanmasının ardından belediyeler önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da arama yapılan belediye binalarınının çevresine zırhlı polis araçları yerleştirildi. HDP-BDP binalarının önlerinde de alınan güvenik önlemleri dikkat çekti. Kayyum atanan il ve ilçelerde internet erişimi kapatıldı.

Doğu ve Güneydoğu bölgesinde birçok ilde bugün sabah saatlerinden itibaren internet erişiminin kesildiği, sabit hatlar ve 3G internet erişiminin sağlanamadığı bildirildi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki birçok ilde bugün sabah saatlerinden itibaren sağlanamayan internet erişimi, saat 12.00 sıralarından itibaren normale döndü.

İnternet erişiminin sağlanamadığı illerin Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Van, Hakkari, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis ve Erzurum olduğu kaydedildi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki birçok ilde bugün sabah saatlerinden itibaren sağlanamayan internet erişimi, saat 12.00 sıralarından itibaren normale döndü.