Aşiretlerden yeni açıklama: Böyle bir şey...

Aşiretlerden yeni açıklama: Böyle bir şey...
Siirt ve Şırnak'taki aşiret temsilcileri, PKK'nın bölgedeki terör saldırılarına ilişkin yayımlanan ortak bildiriyi değerlendirdi.
Siirt'in Şirvan ilçesinden Ürün aşiretini temsilen Van'daki toplantıya  katılan Zeydin Özcan, AA muhabirine, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden 181 aşiretin  katıldığı toplantıda kendisinin de yer aldığını belirterek, aşiret  temsilcilerinin PKK'ya tepkilerini dile getirdiğini söyledi.

Aşiretine mensup köylere teröristlerin yanaşmasına izin vermediklerini  dile getiren Özcan, "Toplantıdaki tüm arkadaşlarla terör örgütü PKK'ya karşı bir  olacağımıza dair söz verdik. Bu terör hareketi ABD, İsrail ve Ermenistan'ın  Türkiye üzerinde oynadığı oyunlardır." dedi.

Özcan, "aşiret liderlerinin yabancı istihbarat örgütlerinden para  aldığı" şeklinde ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmadığını vurguladı.

Bunun provokasyon amaçlı bir iddia olduğunu aktaran Özcan, şöyle devam  etti:

"Aşiretlerin tamamı devletlerine bağlı insanlardır. Her zaman Sayın  Cumhurbaşkanımız ile birlikteyiz ve bu birlik beraberlikten asla vazgeçmeyeceğiz.  PKK'ya hiçbir zaman müsaade etmedik ve etmeyeceğiz. Bu bayrağa sahip çıkmaya  devam edeceğiz. Bugüne kadar bu uğurda kan vermişiz, şehit, gazi olmuşuz."

"ÖYLE BİR ŞEY ASLA OLMAYACAK"

Şırnak'taki Batüyan aşireti temsilcisi Mehmet Güngör ise  PKK'nın karşısında yer aldıklarını yeniden vurgulamak için Van'da toplantı  gerçekleştirildiğini söyledi.

Terör örgütünü bölgede istemediklerini işaret eden Güngör, "Maalesef o  gün orada verilen mesajın basında fazla yer bulmaması için gündemi değiştirmek  uğruna teröristler Şemdinli'de saldırı yaptı." dedi.

Güngör, yaşanan terör saldırılarının en fazla bölge insanının yüreğini  yaktığını aktararak, şunları kaydetti:

"Batüyan aşireti olarak devletimizin yanındayız ve yanında olmaya da  devam edeceğiz. PKK çıktığından beri ilk hedefi aşiretler oldu. PKK sanmasın ki  aşiret reislerini öldürdüğü vakit o aşiret onlara katılacak. Öyle bir şey asla  olmayacak. Aşiret olarak PKK terör örgütüne karşı kanımızın son damlasına kadar  mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim için tek devlet var o da Türkiye Cumhuriyeti  devletidir, tek bayrak var o da ay yıldızlı bayraktır."

"KALLAEŞÇE SALDIRILAR"

Güngör, son günlerdeki hain saldırılarının PKK'nın son çırpınışları  olduğunu dile getirerek, "PKK terör örgütünün artık gücü kalmamıştır. Halktan da  istediği desteği almayınca kalleşçe saldırılar yapmaktadır." ifadesini kullandı.