2 bin 900 rakımda kayak keyfi

2 bin 900 rakımda kayak keyfi
Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kardelen Kayak Merkezi'nde vatandaşlar, 2 bin 900 rakımda ve Nemrut Krater Gölü ile Van Gölü'nün eşsiz manzarası karşısında kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kardelen Kayak Merkezi'nde vatandaşlar, 2 bin 900 rakımda ve Nemrut Krater Gölü ile Van Gölü'nün eşsiz manzarası karşısında kayak yapmanın keyfini yaşıyor. Çevre il ve ilçelerden kayak merkezine gelen vatandaşlar, burada Van Gölü ile Nemrut Krater Gölü'nün eşsiz manzarası karşısında gönüllerince eğlenme fırsatı buluyor.

Nemrut Kardelen Kayak Merkezi Müdürü Faruk Sinoğlu, AA muhabirine, merkezin Türkiye'nin en uzun telesiyej hattına sahip olduğunu belirtti.

Türkiye'nin dört bir yanından kayak merkezine gelen vatandaşların burada kaymanın keyfini yaşadığını ifade eden Sinoğlu, "Burada çocuklar, bayanlar ve kayağı yeni öğrenenler ile usta kayakçılar için 4 pistimiz var. Nemrut Kalderası bizim için çok önemli bir doğal güzellik. Tesisimize kadar araçlarla gelen vatandaşlar, telesiyej yardımıyla 2 bin 900 metre yüksekliğe çıkıyor. 35 metre yürüdükten sonra Nemrut Dağı'nın zirvesine ulaşabiliyorlar. Vatandaşlarımız buradan Nemrut Krater Gölü'nün güzelliğini ve Van Gölü ile Tatvan şehir merkezini görme imkanına sahip oluyor. Mavi ve beyazın buluştuğu bu güzellik karşısında kayak yapan mutluluklarını bizimle paylaşıyor." diye konuştu.

Kayak merkezinin, Nemrut Dağı'nın güney yamacına kurulduğunu ve buna rağmen karın bol olduğunu anlatan Sinoğlu, Nemrut'un dört bir tarafında kayak yapılabileceğini kaydetti.

Kayaksever Bilal Sönmez de ülkenin değişik illerinden çok sayıda sporcunun burayı tercih ettiğini belirterek, "Doğa şartları çok uygun. Tanıtımla burası ülkenin en gözde yeri olabileceğine inanıyorum." dedi. Ahmet Çağlayan da Türkiye'nin en büyük gölünün eşsiz manzarası karşısında kayak yaptıklarını ifade etti.