Van Masterler Başkale'de ağırlandı

Van Masterler Başkale'de ağırlandı
Van’ın Başkale Başkale Belediyesi ile Başkale Kaymakamlığı’nın ortaklaşa organizasyona Van Masterler Dernek Başkanı Enver Azbay Başkanlığı'nda Master Derneği yönetimi ve futbolcularından oluşan bir grup Başkale de dostluk maçı oynadı.

Başkale Kaymakamlığı ve Başkale Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri organizasyona Van Masterler Dernek Başkanı Enver Azbay Başkanlığı'nda derneği yönetimi ve futbolcularından oluşan Eşref Elçioğlu, Yaşar Bitiktaş, Metin Şevgin, Davut Yıldırım, Fahri Baştürk, Emin Çallı, Yavuz Sağdinç, Ramazan Bildirici, Yusuf Kuşçi, Rıdvan Can ve Oktay Ukay katıldı.

Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, Başkale Belediye Başkan Yardımcısı Sami Karakelle, Başkale Gençlikspor Kulübü Başkanı Kerem Karaman ve Başkale Ziraat Odası Temsilcisi Sedat Demir'i dostluk maçı öncesi kaymakamlık makamında ziyaret eden Van Masterler keyifli geçen ziyaret sonrası yapılan konuşmaların ardından kaymakamlık binasında günün anısına karşılıklı teşekkür plaketleri sunuldu. Ziyaret ve yemek sonrası ilçe stadında Başkalespor karması ve Van Masterler dostluk maçı yaptı. Santrayı ilçe kaymakamı ve belediye başkan vekili Öztürk ve Masterler dernek başkanı Azbay'ın birlikte yaptığı maçta Van Masterler Başkalespor'u Fahri, Rıdvan ve Oktay'ın golleriyle 3-2 yendi.

Ziyarette konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Öztürk, Van futbolunun efsane emekçilerini ilçede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Göreve geldiğimizden bu yana Başkale İlçemizde sporun desteklenmesi adına her zaman imkânlarımızı seferber ettik. Gençliği sporda buluşturma gayemiz oldu. Sporun önemli olduğunun farkındayız. Başkale olarak 2 bin 400 rakımla Türkiye'nin en yüksek ilçesi konumundayız ve bu 2 bin 400 rakımının sporcuların yetişmesi açısından çok önemli olduğunun bilincindeyiz” dedi.

“YÜZME HAVUZU VE YENİ STADYUM PROJELERİMİZ HAZIR”

İlçede bulunan ve Başkalespor'un da maçlarını oynadığı mevcut hali hazırdaki stadın yerini değiştirip içinde yüzme havuzu, spor kompleksi, fitness salonları olmak üzere birçok spor faaliyetlerinin yapılaması ve sporcularımızın rahat bir ortamda yetişmesi için projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Öztürk, “Şuan projemiz tamamlanma aşamasındadır. Bazı konularda sıkıntılarımız var. Onları da aştığımız zaman 5 bin kapasiteli ilçe stadımızı, yüzme havuzumuzu ve spor kompleksimizin ihalesini yapıp Başkale ilçemize kazandıracağız. Ben aynı zamanda ilçemizin futbolun yanı sıra atletizm konusunda da önemli başarılar elde edeceğine inanıyorum. Sonuçta atletizm sporun anasıdır. Bu konuda Van ve Başkale'ye fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi. 

“BİZ BURADA DÜNYA ŞAMPİYONLARI ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

İlçede kullanılamaz durumda bir spor salonunun olduğunu ifade eden Öztürk, “Belediyeyi aldıktan sonra tadilatını yaparak, hizmete açtık. Şuan kullanılabilir duruma geldi. Türkiye'de ne kadar spor ile ilgili federasyon varsa hepsine kardeşlik teklif ettim. Tabi geri dönüşler olmadı ama biz yine bir yerden başlamak zorundaydık. İnşallah spor konusunda Başkale ilçemizi çok iyi yerlere getireceğiz. Bizim ilçe olarak 54 bin nüfusumuz var. Bu nüfusumuzun üçte ikisi gençlerden oluşuyor. Büyük bir potansiyele sahibiz. Biz burada dünya şampiyonları çıkarmak istiyoruz. Futbolda adımızı duyurmak istiyoruz. Ülkemizde futbol siyasetten sonra geliyor. Bizim insanımız önce siyaseti, sonra futbolu konuşur. Dolayısıyla spor yatırımları bizim için son derece önemlidir ama kurum olarak spora belli bir bütçe ayırıyoruz. Spor yatırımlarında iyi bir yere gelmemiz için yerel kaynaklardan destek almamız gerekiyor. Yine tesisleşme adına yüzme havuzunu, spor kompleksini ve stadı ilçe halkının hizmetine sunacaklarını sözlerine ekleyerek, sportif anlamda Van Masterlerin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

“DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Kaymakam Abdulselam Öztürk ve Belediye Başkan Yardımcısı Sami Karakelle'ye davetlerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Van Masterler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Enver Azbay ise, “Van Masterler olarak yapmış olduğumuz ilçe ziyaretlerde ilçe ve köylerde bulunan gençleri spora kazandırmak ve sportif anlamda gençlerin yetişmesine katkı sağlamak. Bizde çok zor bir süreçten geçerek, buralara geldik. Spor hepimizi kötü alışkanlıklardan, kötü emellerden korudu. Sporla ilgilenenler asla kimseye zarar vermez. Bizde Masterler olarak buradaki gençlere faydalı olmak istiyoruz. Her zaman elimizden gelen desteği vereceğiz. Eğer burada tesisleşme konusunda iyi yatırımlar yapılıp gençleri spora yönlendirirsek ilimiz ve ilçemiz için çok güzel olacağını düşünüyorum. Başkale'de çok yetenekli gençlerin çıkacağına inanıyorum. Bizler futbolun içinden gelen bireyler olarak her zaman destekçiniz olacağız bizlere ne görev düşüyorsa her zaman hazırız" dedi.