Van'da Başkale'de 2 mahalleye daha karantina işlemi

Van'da Başkale'de 2 mahalleye daha karantina işlemi
Başkale Kaymakamlığı yaptığı bir açıklamayla ilçeye bağlı 2 mahalleye il dışından gelen ve sonuçları pozitif çıkan 2 kişi sebebiyle ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina işlemi uygulanacağını açıkladı. Sağlık ekiplerinin filyasyon yaparak 2 mahallede sağlık taraması yapması ve pozitif vaka sayısının artması durumunda 14 günlük karantina işleminin uygulanması bekleniyor.

Başkale ilçesinde iki mahalle koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Van'ın Başkale ilçesine bağlı Gedikbaşı ve Ekecek mahallelerinde il dışı temaslı olduğu tespit edilen iki kişinin testinin pozitif çıkması üzerine Kaymakamlık’tan açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, Başkale ilçesine bağlı Gedikbaşı ve Ekecek mahallelerinde il dışı temaslı olduğu tespit edilen iki kişinin testinin pozitif çıkması üzerine sağlık ekipleri mahallelerde incelemelerde bulunmuştur. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Gedikbaşı ve Ekecek mahalleleri ikinci bir değerlendirmeye kadar karantinaya alınmıştır. Mahallelere giriş ve çıkışlar kapatılmıştır” denildi.