Van Büyükşehir Belediyesi'nin sondaj çalışmaları başladı

Van Büyükşehir Belediyesi'nin sondaj çalışmaları başladı
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

İlkbahardan beri çalışan ekipler, etüt çalışması biten 17 mahalleden Başkale’nin Güvendik, Gürpınar’ın Mollahüseyin ve Günbaşı ile Edremit’in Kurubaş mahallelerinde bu yılın ilk sondajları yapıldı.

Kırsal kalkınmayı desteklemek, hayvansal ve bitkisel üretimi arttırmak ve göçün azalmasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bitkisel ve Hayvansal Üretimi Geliştirme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Erciş, Edremit, Gevaş, Çatak, Başkale, Gürpınar, Özalp, Saray ve Çaldıran’da yaptıkları jeofizik etüt çalışmalarını tamamladı.

İlkbahardan beri çalışan ekipler, etüt çalışması biten 17 mahalleden Başkale’nin Güvendik (Elezî) Gürpınar’ın Mollahüseyin (Deşta Mîha) ve Günbaşı (Mîrava) ile Edremit’in Kurubaş mahallelerinde bu yılın ilk sondajları yapıldı.Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, çiftçilik ve hayvancılık faaliyetlerinde yurttaşların ihtiyaç duyduğu suyu sondaj çalışması yaparak sunuyor. Açılan sondajların derinliği bazı kırsal mahallerde 150 metreyi geçiyor.

Hava sıcaklığının attığı bölgede, gece gündüz demeden çalışmalarını sürdüren ekipler, sondaj çalışması sonrası her alana hayvan sulama sıvatı yerleştiriyor. Ekipler, yeşil alanları çoğaltmak, hayvan gölgeliği ve mesire alanı oluşturmak amacıyla sondajın vurulduğu bölgede onlarca ağaç dikiyor. Her ağaca ise mahalleden bir çocuğun ismini veriliyor. Etüt çalışması biten tüm mahallelerde sondaj çalışmalarının yapılacağını belirten Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Abdullah Kıran, yapılan çalışma sonucunda hayvancılık faaliyetlerinde yaşanan artışa dikkat çekekti. Kıran, “Sondaj çalışmasını yaparak suya kavuşturduğumuz çiftinin ekonomisine büyük anlamda destek oluyoruz. Çiftçilerimize bu imkanları sunarak kırsaldan kente göçün önünü de kesmeyi hedefliyoruz” dedi