Van Başkale'de 5.9'luk deprem

Van Başkale'de 5.9'luk deprem
Van'da bu sabah 8.53'te bir deprem meydana geldi. Deprem Türkiye İran Sınır Noktasında olurken Van Merkezden de net bir şekilde hissedildi. Yaklaşık 15 saniye süren depremin merkez üssündeki köylerde yıkıma sebep olduğu belirtiliyor. Çöken ahırların olduğuna dair bilgiler geliyor.

Van'ın Başkale ilçesinde geçtiğimiz günlerde 4.9'luk bir deprem meydana gelmişti. Merkez üssü Kaşkol Köyü olan depremle aynı noktada bugün 5.9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Oldukça uzun süren deprem Van merkezden de hissedildi. Başkale'denin köylerini etkileyen depremle ilgili net bilgiler yok henüz. Sınır köylerine ulaşılmaya çalışılıyor. Kar olması nedeniyle köylere ulaşmakta sıkıntı yaşandığı belirtiliyor. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Türkiye-İran sınırında bulunan İran'ın Khoy şehrinde saat 08.53 sıralarında 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin Hakkari'den de hissedildiği bilgisi gelirken Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'de Twitter'den yaptığı açıklamada depremde can ve mal kaybının olmadığını açıkladı.