Genelkurmay Başkanı Van'da!

Genelkurmay Başkanı Van'da!
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Van'ın Başkale ilçelerindeki birliklerde denetlemelerde bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Van’daki sınır birliklerini ziyaret ettikten sonra Vali İbrahim Taşyapan ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Orgeneral Akar, beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Salih Zeki Çolak ve 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ile Şırnak ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki ziyaretlerinin ardından Van'a geldi. Başkale ilçesindeki birliklerde yaptığı denetlemelerin ardından 6. Hudut Alay Komutanlığını da ziyaret eden Akar, daha sonra Van Valiliğine geçti.



Geniş güvenlik önlemleri altında Van Valisi İbrahim Taşyapan tarafından karşılanan Orgeneral Akar ve beraberindekiler, daha sonra makama geçti. Gazetecilerin görüntü ve fotoğraf almasının ardından yaklaşık yarım saat Vali Taşyapan ile basına kapalı görüşen Akar, çıkışta gazetecilere teşekkür ederek beraberindekilerle ayrıldı.



Valilik ziyaretinin ardından Akar ve beraberindekilerin kentten ayrıldığı öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte Şırnak, Hakkari'nin Yüksekova ve Van'ın Başkale ilçelerindeki birliklerde denetlemelerde bulundu.



Ziyaretlerine Şırnak'tan başlayan Akar, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanlığının yürüttüğü operasyonlar hakkında bilgi aldı. Şırnak Valisi Ali İhsan Su'yu makamında ziyaret eden Orgeneral Akar, daha sonra Yüksekova'ya geçti.

3'üncü Piyade Tümen Komutanlığını ziyaret eden ve geceyi burada geçiren komutanlar, Şemdinli'deki 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı Modüler Üs Bölgesi Gomane Tepe'de de incelemelerde bulundu.



Kahvaltıyı Gomane Tepe'deki askerlerle yapan Orgeneral Akar, hudut güvenliği, kaçakçılığın önlenmesi ve terörle mücadele harekatında kahramanca ve özveriyle görev yapan personeli kutladı.

Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet'i de makamında ziyaret eden Orgeneral Akar, daha sonra Van'ın Başkale ilçesindeki 4'üncü Hudut Tabur Komutanlığı ve Van 6'ncı Hudut Alay Komutanlığı faaliyetlerini yerinde inceledi.



ŞIRNAK'IN ARDINDAN YÜKSEKOVA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindeki kuvvet komutanları, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet'i ziyaret etti.