Eşbaşkan Çoban, Başkale ilçesinde yapılan çalışmaları inceledi

Eşbaşkan Çoban, Başkale ilçesinde yapılan çalışmaları inceledi
Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban, Başkale ilçesinde büyükşehir belediyesinin yaptığı çalışmaları inceledi. Yapılan çalışmalar nedeniyle her mahallede halkın teşekkür mesajları ile karşılaşan Eşbaşkan Çoban, halka daha çok hizmet etmek için tüm imkanları seferber ederek çalıştıklarını söyledi.
Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban, Başkale ilçesinde büyükşehir belediyesinin yaptığı çalışmaları inceledi. Başkale ilçesine giden Eşbaşkan Çoban, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay ve Büyükşehir Belediyesi'nin teknik ekibi, Başkale Belediye Eşbaşkanları Ayla Aynur Tarhan ve İhsan Güler tarafından karşılandı. Belediye binasına geçen eşbaşkanlar, burada büyükşehir belediyesinin 2016 yılında yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Kısa bir toplantının ardından, eşbaşkanlar Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilçeye kazandırdığı mezbahaya giderek burada incelemelerde bulundu. Ardından yine Van Büyükşehir Belediyesi Suve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından yıl içerisinde bitirilerek hizmete alınan atık su arıtma tesislerinde incelemelerde bulundu. Tesislerin tamamını gezen eşbaşkanlar, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tesis gezisinin ardından Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Başkale Belediyesi tarafından yıl içerisinde ekilen ve Türkiye'nin sayılı nohut tarlalarından biri olan alana geçti. Toplam 900 dekar alanda ekilen nohutlar oldukça iyi yetişirken, nohut hasadına da kısa bir süre sonra başlanacak. Tarlayı gezen eşbaşkanlar, yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti.

Eşbaşkanlar, hem mahalleleri gezdi, hem de halkla bir araya geldi

Eşbaşkanlar ardından belediyenin malzeme desteği sunduğu taziye evi inşaatları ile Başkale Belediyesi Kadın Kooperatifini ziyaret etti. Eşbaşkanlar son olarak Albayrak Mahallesi'nden başlayarak Bilgeç mahallesi yol ayrımına kadar devam eden ve çalışmalarına başlanan 35 kilometrelik yolu gezdi. Yol üzerinde bulanan mahalleri de ziyaret eden eşbaşkanlar, halkla bir araya gelerek görüş ve önerilerini dinledi. Bilgeç mahallesine geçen eşbaşkanlar burada yapılan taziye evini ziyaret ederek, mahalle halkıyla da bir araya geldi. Gezi ve incelemelerini tamamlayan eşbaşkanlar, son olarak aynı güzergah üzerinde bulanan Başkale Peribacalarını gezerek, bu alanın tanıtımı ile ilgili yapılması gerekenler de konuşuldu. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalardan mutluluk duyduklarını belirten Başkale Belediyesi Eşbaşkanları, ilçelerinde çok önemli ve tarihi hizmetlerin yürütüldüğüne şahitlik ettiklerini söyledi. Yapılan çalışmalar nedeniyle her mahallede halkın teşekkür mesajları ile karşılaşan Eşbaşkan Çoban, halka daha çok hizmet etmek için tüm imkanları seferber ederek çalıştıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, Başkale tarihinde yapılmamış çalışmalar yapıyor

Van Büyükşehir Belediyesi yıl içerisinde Başkale İlçesinde; 35 kilometre sıcak asfalt çalışmaların devam ederken, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından 113 kilometre ikinci kat sathi kaplama asfalt,6 adet menfez, 6 kilometre asfalt yama çalışması, 67 kilometre yol iyileştirme çalışması, 235 kilometre arazi yolu, 507 kilometre reglaj çalışması, 98 kilometre sel nedeniyle yapılan reglaj çalışması ve 24 kilometre stabilize yol çalışması yaparak halkın hizmetine sundu. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından ise, Başkale ilçe ve mahallerinde taziye evi yapımı için 548 ton demir, 11 bin 100 torba çimento, 2900 metre kare seramik, 535 metrekare fayans, 2170 tabaka çatı sacı ve 7 bin 850 bims beton yardımı yaptı. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından da, Örencik, Atlılar, Yukarı Küme, Hasanabad mahallelerine sulama projeleri yapılırken, 10 bin adet elma fidanı dikimi gerçekleştirildi. 900 dekar alanda nohut ekimi yapan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 400 adet hayvan içme suyu sıvatı, 2 adet 255 metrekarelik sera kurulumu, 2 adet hayvan içme suyu amaçlı sondaj, 33 mahallede 83 kilometre sulama kanalı temizliği, 3 mahallede 3 adet gölet temizliği ve 2834 metre koruge boru döşemesi yapıldı.