Başkale'de sosyal market ihtiyaç sahiplerinin umudu oldu

Başkale'de sosyal market ihtiyaç sahiplerinin umudu oldu
(DHA)-VAN'ın Başkale İlçesi Belediye Başkan Vekili Kaymakam Abdulselam Öztürk'ün talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından kurulan sosyal market vatandaşın hizmetine sunuldu. İhtiyaç sahibi vatandaşlar marketten diledikleri giyeceği ücretsiz alabiliyor.

 

Başkale Kaymakalığı'na atandıktan sonar Belediye Başkan Vekilliği görevi de verilen Kaymakam Abdulselam Öztürk, sosyal projelerle vatandaşların taktirini topluyor. Bu kapsamda SYDV bünyesinde 2 ay önce açılan sosyal markette daha önce belirlenen vatandaşlar tüm giyecek ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyor.

SOSYAL MARKET BİR YARDIM KERVANIDIR

Sosyal marketin bir yardım keravanı olduğunu belirten Başkan Vekili Kaymakam Öztürk, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışıma Vakfı müdürlüğümüzce belirlenen vatandaşlarımız ihtiyaçlarını sosyal marketten karşılıyor. Bazen aileler kendilerine verilen parayı farklı ihtiyaçlar için kullanılıyor. İhtiyaç sahibi aileler gelsin, istediği elbiseyi, ihtiyaç duyduğu malzemeyi, alışveriş yapar gibi seçsin istedik. En güzeli bu yardım kolilerindeki gibi değil. Kişi gelecek sevdiği renklerde ve ölçülerde istediğini alabilecek" dedi.