Başkale'de Öğretmenler Günü'nde "en sıcak hediye"

Başkale'de Öğretmenler Günü'nde "en sıcak hediye"
Kış mevsiminin sert geçtiği Başkale ilçesinde eğitim gören öğrenciler, Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerine yün çorap ve patik hediye etti.

Türkiye'nin en yüksek rakıma sahip yerleşim birimlerinden Başkale ilçesinde öğrenciler, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde soğuklara karşı öğretmenlerini "sıcacık hediyelerle" sevindirdi.

2 bin 460 rakımın üzerindeki ilçede ve sınır mahallelerinde eğitim gören çok sayıda öğrenci, öğretmenlerine çiçek yerine soğuk havalarda üşümesinler diye annelerinin ördüğü yün çorapları hediye etti.

İran sınırına yakınlığıyla bilinen Kavurgalı Mahallesi İlkokulunda görev yapan öğretmenler de yün çorap ve patik gibi hediyeler alarak Öğretmenler Günü'ne girdi. Bunun yanı sıra ailelerin sabah hazırlayıp sınıfa getirdiği köy kahvaltısını da tadan öğretmenler, hem ailelerin, hem de öğrencilerin sıcak ilgisi karşısında duygulu bir gün geçirdi.



"HAYATIN TADINI YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Sınıf öğretmeni Sevil Gürbüz, meslek hayatındaki ilk Öğretmenler Günü'nü kutladığını, çok güzel ve anlamlı hediyeler aldığını söyledi.Yıllarca öğretmen olabilmek için çabaladığını, şimdi elinden geldiği kadar öğrencilere ders verdiğini anlatan Gürbüz, şöyle konuştu:



"Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. İran sınırına yakın bir köydeyiz. Ama ben de öğrencilerim de mutluyuz. Onlara bir şeyler verebilmek için geldik buraya. Zamanlarının dolu dolu geçmesi için de elimden geleni yapıyorum. Burada çocukların eğlenebileceği, yaşayabileceği cıvıl cıvıl ortamlar yok. Ama biz sınıfımızın içerisinde bu renkleri, bu neşeyi, hayatın tadını onlara yaşatmaya çalışıyoruz. En azından bu dört duvar içerisinde onlarla güzel bir şekilde, hayatın bütün yönleriyle onları eğitmek, onlarla güzel anılar paylaşmak için elimden geleni yapıyorum."



İLK HEDİYESİ "KÖY KAHVALTISI" VE "YÜN ÇORAP" OLDU

İlk Öğretmenler Günü'nde köy kahvaltı tepsisi ve öğrencilerin yün çorap hediyeleriyle karşılaşan Gürbüz, çok duygulandığını ifade etti.



İlçedeki kış şartlarının ağır olduğunu meslektaşlarından öğrendiğini belirten Gürbüz, "Bu sıcak ortam beni gerçekten kendime getirdi. Gayet mutluyum ve iyi hissediyorum. Yün çoraplar kesinlikle harika, çok yerinde ve işlevsel bir hediye oldu. Ben Akdeniz ikliminden geldiğim için soğuğa çok alışkın değilim. O yüzden bu hediyeler çok işime yaracak." dedi.



Okulda ikinci yılını dolduran sınıf öğretmeni Gizem Sarper de ilçede görev yapmaktan ve köydeki öğrencilere eğitim vermekten mutlu olduğunu vurguladı.



Sarper, "Öğrencilerimin hediyeleri beni çok mutlu etti. Buradaki soğukta en büyük ihtiyaç çorap olduğu için bize de hediye olarak çorap geliyor. Çok güzel bir duygu." diye konuştu.