Başkale’de Madde Bağımlılığına Karşı Broşür Dağıtımı

Başkale’de Madde Bağımlılığına Karşı Broşür Dağıtımı
Van Başkale Belediyesi, ilçe merkezinde Bağımlılık Yapan Uyuşturucu, Alkol ve Maddelerin Zararları konulu el broşürleri dağıttı.

 Başkale Belediyesi, vatandaşlara “Bağımlılık Yapan Uyuşturucu, Alkol ve Maddelerin Zararları ile Sağlıklı Yaşam Önerileri” ve madde bağımlılığı konularında bilinç oluşturmak ve genç nesilleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla el broşürleri dağıtıldı.

Başkale Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Bora, belediye meclis üyeleri ve zabıta ekipleri çarşı merkezindeki kahvehaneler ve esnafı tek tek dolaşarak broşür dağıtıp bilgilendirmelerde bulundu.

İşyerlerin camlarına asılan “Uyuşturucuya Hayır” broşürleri ile de anne ve babaların çocuklarını uyuşturucudan uzak tutması istendi.

Özellikle ailelerin uyuşturucu konusunda çok fazla hassas davranmaları gerektiğini vurgulayan Belediye Başkan Yarımcısı Mehmet Ali Bora, "Bu konuda en fazla yük ailelerimize düşüyor. Uyuşturucuya bulaşan çocuklarımızı kısa sürede kurtarmamız ve hiç bulaşmamış çocuklarımızı da bu konuda sürekli uyarıp uzak durmasını sağlamamız gerekiyor. Belediye olarak bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. " dedi.