Başkale'de ekilen nohutlar yeşerdi

Başkale'de ekilen nohutlar yeşerdi
Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Başkale Belediyesi tarafından ekilen 10 ton nohut yeşerdi.

Büyükşehir Belediyesi ile Başkale Belediyesi’nin ortaklaşa Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan Yüceler mevkiindeki 800 dönüm arazide ektikleri 10 ton nohut yeşerdi. Hasat zamanında üründen bir dahaki yıl için bir kısmının Başkale halkına tohumluk olarak dağıtılması, bir kısmının da Başkale Belediyesi tarafından tekrardan ekilerek tarımın geliştirilmesine öncülük etmesi hedefleniyor. Halkın yeniden tarıma ve hayvancılığa teşvik edilmesi amacıyla Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu projenin verdiği sonuçlar ise Başkale topraklarının tarım konusunda çok verimli olduğu tespit edildi.



Nohut tarlalarını Başkale Belediyesi eş başkanları İhsan Güler ve Aynur Tarhan, belediye meclis üyeleri ve belediye personelleriyle birlikte gezdiler. Burada konuşan İhsan Güler, nohut yeşermesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Başkale Belediyesi olarak Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kalkınma Daire Başkanlığı ile beraber ortak yürüttüğümüz bir proje, bu senenin çok yağışlı geçmesinden kaynaklı nohutlarımız çok iyi bir şekilde yeşermiş durumda. Beklentimiz 10 ton karşılığında 150 tona yakın ürün almak. Bu ürünü de artık bundan sonra Başkale ekonomisini geliştirme adına bir kooperatif kurarak sermaye yapıp bir dahaki sene yapacağımız planlamamızda bir kısmını çiftçiye tohum olarak dağıtmak ve Başkale’de nohut ekimi konusunda öncülük yapmak, amaçlarımızdan biri bu. İkinci bir amacımızda, bunun getireceği kısmi gelirle bir kısmını ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarını karşılamak için dağıtmak, bir kısmını ilçemizdeki öğrencilerin eğitim masrafları için burs olarak dağıtıp eğitim masraflarının karşılamak, bir kısmını da Yüksekova, Cizre gibi tahrip edilmiş ilçelerimizdeki mağdur insanlarımıza dağıtmak istiyoruz” dedi.