Başkale'de Eğitim İstişare toplantısı

Başkale'de Eğitim İstişare toplantısı
Van'nın Başkale ilçesinde "Eğitim İstişare" toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantı öncesi İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mücahit Tunç, Mustafa Danışman, Şahin Uçkan, M. Şirin Atlı ve Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Samsa, Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Abdulselam Öztürk'ü makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Öztürk, ilçede 5 bin lise çağı öğrencisinin olduğunu, fakat bunlardan sadece 2 bine yakın öğrencinin eğitime devam ettiğini söyledi.

İlçede Meslek Yüksek Okulu olmayışı ve Anadolu lisesinin yokluğu gençler üzerinde olumsuz etki yarattığına değinen Öztürk, lise çağındaki gençlerin okula devamlılık oranının düşük olduğunu ifade etti.

Ziyaretin ardından İmam Hatip Anadolu Lisesi konferans salonuna geçen heyet, okul müdürleri ile eğitim istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Samsa, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Başkale ilçesine eğitim konusunda farklı bir bakış açısı olduğunu belirterek, desteklerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Başkale’nin eski Başkale olmayacağını, ilçenin özellikle eğitim durumunu düzeltmek ve yükseltmek için iyi bir ekip kurduklarını belirten Samsa, ileriki aşamalarda bunun meyvelerini almaya başlayacaklarını vurguladı.

Şube Müdürü Tunç ise, ilçede okuyan öğrencilerin zeki olduğunu ve kendilerinden daha çok başarı beklediklerini söyledi.

Daha büyük hedeflere doğru yol alınması gerektiğine değinen Tunç, TEOG’ta ilerleme sağlandığını kaydetti.