Başkale'de 2 ayrı operasyon! 2 kişi gözaltına alındı

Başkale'de 2 ayrı operasyon! 2 kişi gözaltına alındı
Van'ın Başkale ilçesinde düzenlenen 2 ayrı operasyonda 137 bin 500 paket kaçak sigara ile 2 ton 500 kilogram kaçak kayısı ve fındık içi ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında Z.T'nin Savaş Mahallesi'ndeki ev ile eklentilerindeki aramada 44 bin paket, H.T'nin evinde de 93 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara bulundu.

Zanlılar, polis tarafından gözaltına alındı. Halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için haksız kazanç sağlayan suç organizasyonlarına karşı mücadelenin sürdürüleceği belirtildi.

2 TON 500 KİLOGRAM KAÇAK KAYISI VE FINDIK İÇİ ELE GEÇİRİLDİ

Van'ın  Başkale ilçesinde yurda yasadışı yollardan sokulduğu tespit edilen 2 ton 500 kilogram kayısı ve ceviz içi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre,  Başkale İlçe  Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından fiziki takibe alınan 34 KA 7850 plakalı yolcu otobüsünde arama yapıldı. Aramada özel olarak dizayn edilmiş zula içerisinde bir ton kayısı ve bir ton 500 kilogram fındık içi ele geçirildi. Olayla ilgili şüpheliler M.Y., A.L. ve C.D. hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.