Başkale zabıtasından Restoran ve Lokanta Denetimi

Başkale zabıtasından Restoran ve Lokanta Denetimi
Van Başkale Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan gıda ve iş yeri denetimleri aralıksız bir şekilde sürüyor.

Halkın daha sağlıklı hijyenik ortamda alışveriş ve tüketim sağlaması için Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan tüm restoran, lokanta ve unlu mamullerde temizlik, hijyen ve gıda denetimleri yaptı.

İş yerlerinin mutfak bölümleri başta olmak üzere tüm alanlarında inceleme yapan ekiplerimiz, kurallara uymayan işletmelere uyarılarda bulundu.

Zabıta ekiplerimiz tarafından yapılan açıklamada "ekiplerimiz ilçemizde faaliyet gösteren lokanta ve unlu mamullerinde hijyen denetimi yapmıştır. Başkale Belediyesi olarak halkımızın sağlığı bizim için ön plandadır. Şuana kadar yapılan denetimlerde hijyen kurallarına aykırı davranan işletmeye rastlanmamıştır. Halk sağlığının korunması ve gıda güvenliği konusunda denetimlerimiz periyodik olarak devam etmektedir. Hijyen kurallarına uyarak vatandaşlarımızın sağlığını ön planda tutan esnaflarımıza hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz.” dedi.