Başkale Kaymakamı, şehit korucunun ailesini ziyaret etti

Başkale Kaymakamı, şehit korucunun ailesini ziyaret etti
VAN'ın Başkale İlçesi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilli Abdulselam Öztürk, 1996'da PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen güvenlik korucusu Kahar Tezel'in ailesini ziyaret etti.

 

Başkale Kaymakam Öztürk ile İlçe Garnizon Komutanı Piyade Albay Tefik Abaşlıoğlu ilçe Emniyet Müdürü Adil Tekin ve Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gökhan Karaman'la birlikte 1996 yılında Güzeldere mevkiinde nöbet dönüşü PKK’lılarca kurulan pusuda şehit düşen güvenlik korucusu Kahar Tezel’in ailesini evlerinde ziyaret ederek, oğlu Hasan Tezel'le görüştü. Kaymakam Öztürk, şehit güvenlik korucusu Kahar Tezel'in geride kalan aile fertleri ve çocuklarının kendilerine emanet olduğunu söyledi. Şehit çocuklarına çeşitli hediyeler vererek sohbet eden Kaymakam Öztürk, "Devletimiz her zaman tüm imkanlarıyla şehit ailelerinin yanındadır. Şehitlerimizin çocukları ve eşleri de bize emanettir. Kapılarımız sizlere her zaman sonuna kadar açıktır. Bugün bu topraklarda rahatça yaşamamız şehitlerimizin sayesindedir" dedi.

Şehit güvenlik korucusu Kahar Tezel'in oğlu Hasan Tezel ise babası şehit olduğunda 5 yaşında olduğunu söyledi. Hasan Tezel, "Gerek maddi gerekse manevi olarak bize hep sahip çıkan Kaymakamıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.