Başkale Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Başkale Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor
Başkale Belediyesi Kış,Bahar,yaz demeden tüm alanlarda ve tüm faaliyetlerde çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

 Başkale Belediyesi , Başkan vekili ve Kaymakam Asım Solak Başkanlığında çalışmalarına tüm alanlarda hız kesmeden devam ediyor. Gerek sosyal yardımlar, sosyal etkinlikler gerek koronavirüs sürecinde yapılan dezenfeksiyon çalışmaları , gerek yardımlar ve destekler olsun gerekse ilçedeki yol yapım, onarım ,temizlik işleri gibi belediye çalışmalarına son sürat devam ediyor.

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE YOĞUN ÇALIŞMA ve EVDE KAL ÇAĞRISI

Başkale Belediyesi ,tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs sürecinde ilçe merkezinde yolları yıkayayarak dezenfeksiyon çalışmalarında, iş yerlerinde, kurum binalarında, okullarda dezenfeksiyon ve temizlik işlerine yoğun çaba harcayarak Kovid-19 hakkında maske takılması , sosyal mesafeye uyulması gibi konularda bilgilendirmeler yaparak evdekal çağrısında bulundu. ve  Korona Virüs sürecinde salgınına karşı vatandaşlara ve esnaflara maske dağıttı


 

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARIYLA ALANLAR TEMİZLENDİ

Başkale'ta Belediye Başkan Vekili  Asım Solak'ın talimatları ile ekiplerin koronavirüs tedbirleri kapsamında sokaklarda ve vatandaşların sık kullandıkları alanlarda genel temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı.

Bu çalışmalar kapsamında hijyen seviyesi en üst düzeye çıkartılarak yapılan çalışmalarla Cadde, sokak , toplu taşıma durakları, Park ve Bahçeler ve toplu kullanım alanları özenle yıkanıp dezenfeksiyon yapıldı.

Normalleşme süreciyle başlayan Cuma Namazlarının kılınacağı camiler ve dışarda kılınacak alanlarda temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları da yapılarak namaz kılınacak hale getirildi.

BAŞKALE BELEDİYESİ'NİN SON 6 AYLIK ÇALIŞMALARI

Başkale’de Altyapı Çalışması

Belediyemiz tarafından yollara döşenecek kilitli parke taşı öncesi altyapı çalışmalarına başlandı.

Zabıtadan Fırın Denetimi

Başkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren fırınları denetledi.

Park ve Bahçeler dezenfekte edildi

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz pandemi sonrası normalleşme ile birlikte sokağa çıkan çocuklar için düzenli bir şekilde parklarda kapsamlı dezenfeksiyon çalışması yaptı

Yol Yapım Çalışmalarına Devam Ediyor

Başkale Belediyesi, yaz sezonuyla beraber alt yapı çalışmaları biten kırsal mahallelerde yol yapım ve bakım çalışmaları kapsamında ilçeye bağlı kırsal mahallelerde başlatılan parke taşı yapım işi sürüyor.

Pandemi sürecinde tüm kırsal mahalleler temizlendi

Başkale Belediyesi kırsal mahallelerin temizliği için özel temizlik ekibi kurdu. 4 kamyon,3 kepçe ve 4 çöp toplama aracı ve 25 personel ile Başkale’ye bağlı tüm kırsal mahallelerde genel temizlik çalışması yapıldı.


 

Millet Bahçesi’nin Sulama Alt Yapısı Güçlendiriliyor

Başkale Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yapılan Başkale Millet Bahçesi’nin sulama ihtiyacını karşılayacak olan 105 tonluk su deposu ile sulama alt yapısı güçlendiriliyor.

Başkale Belediyesi kilitli parke taşı çalışması yaptı

Başkale Belediyesi, yas sezonuyla beraber alt yapı çalışmaları biten kırsal mahallelerde kilitli parke taşı çalışması başlattı. Bu kapsamda Oğulveren,Budak,Çakırdoğan ve German mahallelerinde yapılacak olan 30 bin metrekare parke taşı yapım işine başladı.

Başkale Kent Meydanı Deterjanlı Su İle Yıkandı

Ekiplerimiz tarafından Başkale Kent Meydanı temizlenerek deterjanlı su ile yıkandı.

Başkale’de Camiler Cuma Namazına hazır hale getirildi

camiler cuma günü  müftülük tarafından belirlenen Merkez Büyük Camii,Arvasi Camii, Zeydanoğlu Camii, Hacı Kamil Camii,Nebi Ali Camii'de yıkama ve dezenfeksiyon çalışmaları yaptı

Ramazan’da 3 Bin 650 Aileye Gıda Yardımı

Başkale'de Ramazan ayında maddi durumu iyi olmayan, kimsesiz, yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi 3 bin 650 aileye gıda paketi dağıtıldı.

BAŞKALE’DEKİ TÜM KURUMLAR DEZENFEKTE EDİLDİ

 Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekipleri, koronavirüse karşı başlatılan üst düzey tedbirler kapsamında vatandaşların yoğun olarak kullandığı kurumlarda çalışma yaptı. Ekipler kurumların giriş- çıkış ve iç alanlarını vatandaşların olası bir enfeksiyona maruz kalmamaları için titizlikle dezenfekte etti.

Başkale Belediyesi esnaf ve vatandaşlara Ücretsiz maske dağıttı

Başkale Belediyesi tarafından ilçedeki vatandaşlar, esnaf ve kamu kurumlarına 15 Bin adet maske dağıtıldı.

Başkale’de Yol Bakım ve Onarım Çalışmaları yapıldı

Bu kapsamda Başkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Başkale ilçe merkezinde Cumhuriyet Caddesi, Mahmut Ertuş Caddesi ve Kadir Saruhan Caddesinde yol bakım ve onarım çalışması yaptı.

BAŞKALE BELEDİYESİ, KİRA ALACAKLARINI 3 AY ERTELEDİ

Koronavirüs salgınına karşı alınan ekonomik tedbirler kapsamında; Cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarınca ödeme güçlüğü çeken Belediye kiracısı olan esnafların kira ödemeleri 3 ay (Mart-Nisan-Mayıs) süreyle ertelendi.

TEMİZLİK VE HİJYEN ÇALIŞMALARI HER ALANDA BAŞARI İLE YAPILDI

Tüm dünya ve Ülkemiz Korona virüsüyle mücadele ederken, Başkale'de de topyekun temizlik seferberliği başlatıldı. Virüsün yayılmasında önleyici tedbirlerin başında bireysel hijyen gelirken, ekipler sokak ve caddeleri temizlediler.

Başkale Belediyesi korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler sıklaştırıldı. Vatandaşların sağlığı konusunda yapılan çalışmalar kapsamında Zabıta ekipleri de kent genelinde iş yerlerinde hijyen denetimlerinde bulundu.

Başkale Belediyesi ekipleri korona sürecinde dezenfeksiyon çalışmalarına hızla gerçekleştirdi. Ekipler, kamu kurumlarından camilere, araçlardan bankamatiklere kadar vatandaşların yoğun olarak kullandığı mekanlarda ve araç gereçlerde ilaçlama yaptı.

Başkale Belediyesi, Kaymakamlık Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında tüm kurumlarla beraber, ikametten ayrılma kısıtlaması olan büyükleri yalnız bırakmadı.

Yazar Mehtap Altan Başkaleli Kadınlarla Buluştu

Başkale Belediyesi ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ etkinlikleri kapsamında yazar Mehtap Altan’ı Kadın Öğretmenler, Başkaleli kadınlar ile kız melek lisesinde eğitim gören kızlarla buluşturdu.

DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZ İÇİN SEFERBER OLDUK

Başkale Belediyesi İlçede meydana gelen depremin hemen ardından 60 personel, 12 iş makinesi, 4 kamyon, 7 araç, 1 cenaze aracı ve 1 itfaiye aracı ile depremde etkilenen Özpınar, Güvedik, Gelenler, Kaşkol ve Böğrüpek mahallerinde vatandaşların yardımına koştu

Başkale’den Elazığ'a Yardım Kamyonu Gönderildi

Elazığ’da meydana gelen deprem felaketinin ardından bölgeye yardım için seferber olan Başkale Belediyesi ve Başkale Kaymakamlığı’nın hazırladığı yardım kamyonu Elazığ'a gönderildi

Başkale Çocuk Akademisi Eğitime Hazır hale getirildi

Belediye Başkan Vekili Kaymakam Asım Solak’ın talimatları doğrultusunda 3-6 yaş arasındaki çocukların kişisel gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla tasarlanan Başkale Çocuk Akademisi eğitim ve öğretime hazır hale getirildi. 

Sahipsiz sokak hayvanlarına beslenme desteği

Başkale Belediyesi şehrin ücra noktalarında ve insanların ulaşamadığı alanlarda kış şartlarına maruz kalan, sahipsiz sokak hayvanları ve yaban hayvanlarına kuru mama ve yemekle beslenme desteği verdi.

Köy Okullarına Tiyatro Sürprizi

Belediye Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Bir Oyun Bin Tebessüm' projesi kapsamında Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından tiyatro gösterileri kırsal mahalle okullarında halinde sahnelendi. Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik sahnelenen tiyatro gösterileri ile trafik kuralları hakkında farkındalık oluşturuldu.

Karla Mücadele Çalışmaları başarılı bir şekilde yapıldı

Etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkilediği Başkale'de Belediyece oluşturulan kriz masası koordinesinde karla mücadele ekipleri, ilçe merkezi ve diğer yerleşim yerlerinde herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız yaparak başarılı bir kış geçirdi. Ekipler, ilçedeki hastane, okul ve vatandaşların yoğun kullandığı cadde ve sokaklarda, kar temizleme çalışması yürüttü.

Son yılların en çetin kışının geçtiği Van’da Başkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü koordinesinde yürütülen karla mücadele çalışmalarında bin 500 kamyon kar yığını ilçenin dışına taşındı. Yoğun mesai harcayan ekipler, gece gündüz ilçenin dışına kar taşıdı.

ÖZ HABERCİ - MURAT ÇURKU