Bahçesaray'da festival etkinliklerle kutlandı

Bahçesaray'da festival etkinliklerle kutlandı
Bahçesaray ilçesinde kaymakamlık tarafından organize edilen Kültür ve Bal Festivali gerçekleştirildi. Vali İbrahim Taşyapan, Bahçesaray ilçesinde kaymakamlık tarafından organize edilen Kültür ve Bal Festivali’ne katıldı.

İlçede ilk olarak, şair, masal ve destan yazarı Fekiye Teyran’ın türbesini ziyaret eden Vali Taşyapan, burada dua ettikten sonra, beraberindekilerle Fekiye Teyran'ın Kartal Mahallesi'nde bulunan evine geçerek kaside dinletisini izledi. Daha sonra, Seyyid Fehim Arvasi’nin kabrini de ziyaret eden Vali Taşyapan, burada da okunan mevlid-i şerifi takip etti.

Ziyaretlerin ardından ilçe merkezinde düzenlenen Kültür ve Bal Festivali açılış programına katılan Vali Taşyapan, burada yaptığı konuşmada Bahçesaray’ın ülkenin en güzel yerlerinden biri olduğunu belirterek, ilçenin doğal güzelliklerinden ve ilçe halkının üreterek, buralara sahip çıkması gerektiğinden söz etti.


 
Bu yıl ki anma etkinliklerine ilçenin önemli bir değeri olan balın da dahil edildiğini hatırlatan Vali Taşyapan, yöre balının üniversitenin de desteğiyle marka haline getirilerek, Bahçesaray markasıyla tüm Türkiye’ye hatta dünyaya pazarlanabileceğini söyledi. Vali Taşyapan, yakın zamanda ilçede yaşanan terör saldırısına da değinerek, bu saldırıların aslında ilçe halkına yapıldığının altını çizdi ve halka hizmet veren yerlere yönelik saldırıların halka yapılmış olduğunu ve bu tip saldırıları yapanların, birlik beraberlik sergilenmesi durumunda kaybetmeye mahkûm olduğunu dile getirdi.

Protokol konuşmaları sonrasında Bahçesaray ilçesi ve organik arıcılık faaliyetlerini tanıtan filmler izlendi. Sergi alanının gezilmesi ve bal tadımı etkinliklerinin ardından yöresel halk oyunları sergilendi.


 
Festivalin ilk gün etkinlikleri bu şekilde tamamlanırken, Vali Taşyapan ve beraberindeki protokol üyeleri, ilçe hastanesi bünyesinde hizmete giren Hemodiyaliz Ünitesi’nin açılışını da gerçekleştirdi.
 
Vali İbrahim Taşyapan, buradan ilçe kaymakamlığına giderek, geçtiğimiz günlerde hükümet konağı binasına yönelik terör saldırısıyla ilgili olarak Bahçesaray Kaymakamı Serhat Karabektaş’tan bilgi aldı ve incelemelerde bulundu.


 
Bahçesaray Kültür ve Bal Festivali’nin ilk gün etkinliklerine, Vali İbrahim Taşyapan’ın yanı sıra, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Yüksel Oğuz, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


 
Bu yılki festival, ikinci gün düzenlenen piknik ve konser programlarıyla son buldu.