Bahçesaray'da darbenin önlenmesi nedeniyle kurban kesilip dua edildi

Bahçesaray'da darbenin önlenmesi nedeniyle kurban kesilip dua edildi
VAN'ın Bahçesaray İlçesi'nde darbe girişimini kınamak ve 1993 yılındaki Sündüz Yaylası'nda PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 24 vatandaşı anmak için yürüyüş yapıldı. Yürüyüş sonrası darbenin püskürtülmesi nedeniyle 10 kurban kesilerek vatandaşa yemek verildi.

- Kaymakamlık binası önünde toplanan aralarında İlçe Kaymakamı Serhat Karabektaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Abdulkadir Eren, İlçe Cumhuriyet Savcısı Hidayet Sarıkaya'nın da bulunduğu yaklaşık 500 kişi, ellerinde Türk Bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posteriyle yürüyüşe geçti. Darbe ve PKK aleyhine sloganların atıldığı yürüyüşte, ilk olarak 1993 yılında Bahçesaray İlçesi'nin Sündüz Yaylası'nda PKK'lı teröristlerin yaptığı baskının yıldönümü nedeniyle şehit edilen 14'ü çocuk 24 kişinin şehitlikteki mezarları ziyaret edilip dua okundu.



DARBE PÜSKÜRTÜLDÜĞÜ İÇİN KURBAN KESTİLER

Daha sonra ilçe parkında darbe girişimi sırasında darbeci askerler ve Südüz Yaylası katliamında PKK'lı teröristler tarafından şehit edilenler için mevlit okutuldu. Darbenin püskürtülmesi nedeniyle de 10 kurban kesildi. Kesilen kurbanlar yemek yapılarak vatandaşlara ikram edildi.



Programda konuşan Bahçesaray Kaymakamı Serhat Karabektaş, terörün dini, imanı ve vicdanının olmadığını söyledi. Kaymakam Karabektaş, "1993'te Sündüz Yaylası'nda masum vatandaşlarımızı PKK'lı teröristler şehit etti. Bu teröristlerin dini, milleti, vicdanı yoktur. Bugün yaşananları da yapanların dini, milleti, vicdanı yoktur. Ülkenin tankını, topunu, silahını, uçağını kendi vatandaşlarına kullandı. Bunların hepsi teröristtir. Bunların karşısında ülkenin en küçük noktasında bile vatandaşımız bir oldu tepkisini dünyaya gösterdi. Vatandaşlarımız şöyle bir mesaj verdi. Hiç bir terör örgütü bu ülkeyi bölemez ve vatandaşlarını ayıramaz. Hala meydanlarda teröristleri öven ve terörle arasına mesafe koyamayanlar var. Bunlar da teröristtir. İnşallah bu yanlış yoldan en kısa zamanda dönerler" dedi.