90 yaşındaki Sebahattin Kulaçoğlu 22 yıllık Bahçesaray tutkunu

90 yaşındaki Sebahattin Kulaçoğlu 22 yıllık Bahçesaray tutkunu
VAN'ın Bahçesaray İlçesi'nin 'Robinson'u olarak ün yapan 90 yaşındaki Trabzon Sürmeneli Sebahattin Kulaçoğlu, 22 yıldır yaz aylarını ilçede geçiriyor. Sebze ve meyve yetiştiren Kulaçoğılu, "Burada huzur buluyorum" dedi.

Van'ın Gevaş İlçesi'nde Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü'nden 24 yıl önce emekli olduktan sonra her yıl Mayıs ayında Bahçesaray'ın Hakkı Mahallesi'ne gelerek yaz aylarını burada geçiren 'Robinson Sebahattin' olarak tanınan Sebahattin Kulaçoğlu, bu yıl da ilerlemiş yaşına rağmen ilçeye gelerek evin önündeki bahçeye sebzelerini dikti. Van'a 110 kilometre uzaklıktaki Bahçesaray'a, eşi ve çocuklarını yaşadığı Aydın'da bırakan gelen Kulaçoğlu, doğayla içiçe olmanın kendisine mutluluk verdiğini söyledi.



22 YILDIR YAZ TATİLİNİ BAHÇESARAY'DA GEÇİRİYOR

Emekli olduktan sonra 22 yıldır Bahçesaray'a geldiğini belirten Kulaçoğlu, "Ömrüm yettiği sürece Bahçesaray'a yazın geleceğim. Burada huzur buluyorum. Doğayla iç içe olan insanların ömrü de sağlıklı ve uzun oluyor.



İlk yıllar ceviz ağacının üzerine tahtadan bir kulübe kurarak burada yaşıyordum. Orası yıkılınca şimdi eski bir evin küçük bir odasında 5 ay boyunca kalıyorum. Burada sebze meyve ihtiyaçlarımın büyük bir kısmını kendim yetiştiriyorum. Yetiştirdiğim ürünleri mahalle halkıyla da paylaşıyorum" dedi.